Сред новите играчки на тийнейджърите са никотиновите торбички, или т.нар.

...
Сред новите играчки на тийнейджърите са никотиновите торбички, или т.нар.
Коментари Харесай

Снус - новата опасна мода сред тийнейджърите

Сред новите играчки на младежите са никотиновите торбички, или така наречен снус. Подобно на райския газ те се оферират на всяка крачка.

Най-големите консуматори, както се досещате, са точно подрастващите. Като никотинов артикул торбичките са неразрешени за продажба на малолетни. Оказва се обаче, че това е единствено на хартия, написа " Марица ".

Масово се продават разнообразни усети от снуса на младежи, като никой не се интересува кой ще ги използва - нито продавачите, нито институциите. 

В онлайн пространството достъпът до снус също е извънредно елементарен. Само би трябвало да кликнеш, че си пълновръстен, даже и да си надалеч от 18-годишна възраст.

Торбичките се популяризират като никотин за орална приложимост, „ който предлага на потребителя трогателен и комфортен метод за изразходване на никотин в придвижване, с оптимално понижен риск за здравето “.  Изтъква се, че модерният артикул е без тютюн и катран и използването му не провокира нездравословни изпарения (дим).

Да, обаче децата не се стопират до едно пакетче, а поетата голяма доза никотин крие големи опасности. Продуктът се поставя на венеца, сред устните и зъбите, като стремително стартира да отделя никотин. Самите младежи споделят, че ги замайва и че се усещат в безтегловност. Вече използвани, пакетчета има разхвърляни из паркове и тепета из цялостен Пловдив.

Снусът обаче не е център на внимание сега и не са наложени никакви рестрикции за продажбата му. В доста страни пакетчетата се употребяват от хора, които желаят да откажат пушенето и се борят с никотиновата си взаимозависимост. В България обаче е тъкмо противоположното - подрастващите си основават взаимозависимост и заплашват здравето си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР