Сред най-важните казуси за развитието на столицата в управленската програма

...
Сред най-важните казуси за развитието на столицата в управленската програма
Коментари Харесай

Антон Хекимян: До три години осигуряваме места за всички деца от 3 до 6-годишна възраст в детските градини

Сред най-важните проблеми за развиването на столицата в управническата стратегия на претендента ѝ за кмет от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян е въпросът „ София на децата и младежите “. Особено в частта с просветителната инфраструктура. Защото по отношението към дребните и младите, по отношението към опциите, които могат да се предложат за тяхното образование, образование и социализация, съдим за зрелостта на обществото ни от възрастни. „ Затова до три години осигуряваме места за всички деца от 3 до 6-годишна възраст в детските градини. Това е ясна и постижима цел, която ще осъществим с построяването на 37 нови здания на детски градини “, дава сериозна поръчка за работа Хекимян.

Като обществена фигура от две десетилетия мъчно можем да не му имаме вяра. Журналистът застава пред нас с името, лицето и обещанията си, че до края на настоящата година ще бъде завършена активността по построяването на нови 10 детски градини в столичните региони Люлин, Овча купел, Оборище, Сердика, Изгрев, Студентски и Младост. По този метод ще бъдат разкрити 58 възрастови групи и 1450 деца ще имат своите места в тях.

Хекимян подсигурява също, че през идната година ще продължи строителството на още 15 детски градини в регионите Нови Искър, Люлин, Красна поляна, Витоша, Триадица, Сердика, Средец, Лозенец, Изгрев, Искър и Младост. С тях ще се разкрият още 60 нови детски групи до края на 2024 година Пак за 2024 година, както и за 2025 година, има подготвени планове за създаване на още 12 нови култивиран здания.

Тъй като главният дефицит тук-там е при „ ясленчетата “ в София, претендентът на ГЕРБ държи да продължи работата предпочитано в тази тенденция. Защото виновното, съответно проведено и комфортно уредено ръководство на столичния град включва в себе си грижата за всички негови поданици - и дребни, и огромни - ни убеждават в предизборните си прояви представителите на политическата коалиция, издигнала Антон Хекимян.

По отношение на по-големите възпитаници също се мисли: построяват се шест учебни заведения в Красно село, в Манастирски ливади - Запад, в Драгалевци, Студентски град, Триадица и Подуяне.

Разширение на Технологичното учебно заведение ``Електронни системи " (ТУЕС) на територията на София Тех Парк, както и основаване на ново общинско софтуерно учебно заведение, са просветителни въпроси, които сигурно биха развълнували амбициозните кандидат-гимназисти и техните родители.

Родителите на столичните възпитаници упорстват и за друго – за прекосяването на децата им в едносменна обучителна форма. Защото прекомерно ранното ставане и последващото късно прибиране от учебно заведение вечер, изключително през зимните месеци, е извънредно неловко, а и в прорез със здравословния и безвреден режим на живот. Съобразно родителските отзиви, екипът на Хекимян се приготвя за разширение на учебната база на София за поетапно унищожаване на образованието на две смени.

Добрият собственик на един град би трябвало да мисли стратегически и в сходство с икономическата конюнктура. Затова слагането на фотоволтаични съоръжения на постройките от просветителната инфраструктура на София, с които да бъдат понижени разноските за електричество и топла вода, е част от целите на бъдещия кмет в работата му с грижа за децата. Хекимян ще продължи и програмата за съществени поправки и енергийна успеваемост на учебните заведения и детските градини.

А взаимно с кметовете на региони и шефовете на учебните заведения, екипът на бъдещия градоначалник ще създава стратегия за осъвременяване на учебните дворове и спортните площадки. Затова преди дни, в спор с още някои кандидати за поста на столичен кмет, Антон Хекимян подчертава върху поддръжката на здравето на младите, даде обещание им благоприятни условия за всеобщ спорт, предложи скринингови стратегии, акции против опиати, алкохол, експанзия, принуждение. Мотивиран и безапелационен, че за него гласът на подрастващите в действителност има значение и че фактически би трябвало да бъде чут, Хекимян демонстрира поредност в тезата си, че с младежите би трябвало да се работи. Още през 2018 година, по време на следващото издание на акцията „ Мениджър за един ден ", като деен публицист той споделя за децата, че „ е доста значимо да бъдат подкрепени още от ученическата пейка, да знаят, че има хора, които мислят за тяхното развиване, а и да се усещат сигурни ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР