Сред най-смелите намерения е и предложението пациентите да доплащат всички

...
Сред най-смелите намерения е и предложението пациентите да доплащат всички
Коментари Харесай

Пак Ни Бъркат В Джоба! Обмислят Рязък Скок На Здравната Вноска!

Сред най-смелите планове е и предлагането пациентите да доплащат всички медицински операции и лекуване на стойност над 700 лева

Към момента, по данни на Национална агенция за приходите, към края на 2017 година лицата, които би трябвало да внасят здравни осигуровки, само че не ги заплащат, са 719 000 души. Скептично настроени депутати към този момент разясниха, че в случай че измененията бъдат утвърдени от болшинството, хората всеобщо ще се откажат от здравно обезпечаване и броят на неосигурените може да надвиши 2 милиона души.

В декларацията на ръководещата партия за старта на политическия сезон през вчерашния ден шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов анонсира, че се възнамерява смяна в здравноосигурителния модел. Каква тъкмо ще бъде тя, по-късно в коридорите той не разкри с аргумента, че планът още не е подготвен и първо ще се организира необятна полемика по тематиката.

Промяна в здравноосигурителния модел първи даде обещание министърът на опазването на здравето още в края на юни пред депутатите.

Ще предложа не един, а два различни модела на здравното обезпечаване и ще ги слага на публично разискване, сподели тогава Кирил Ананиев в пленарната зала. Имаме нужда от смяна на модела, безапелационен беше в пленарната зала Ананиев, който още тогава издаде, че в здравното министерство към този момент работят по разновидностите.

Народното събрание пък го задължи в период до 30 септември да показа идея за развиването на здравното обезпечаване.

Дали ръководещите ще се решат на прекомерно непопулярната стъпка за съществено финансово натоварване на пациентите, които си заплащат постоянно здравните вноски, следва да забележим в идващите дни.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР