Сред най-честите причини за катастрофа са несъобразената скорост, отнемането на

...
Сред най-честите причини за катастрофа са несъобразената скорост, отнемането на
Коментари Харесай

Загиналите на пътя в Русе са 17% повече спрямо миналата година

Сред най-честите аргументи за злополука са несъобразената скорост, отнемането на преимущество и неспазването на отдалеченост

От началото на годината до през днешния ден в област Русе са станали 762 пътни катастрофи, а за същия интервал през миналата година те са били 737. Делът на тежките произшествия е към 33%. Черната статистика се добавя от скок на ранените с малко над 18% и на починалите с близо 17% по отношение на 2021 година. Ранените през миналата година са били 277, а за същия интервал в този момент те са 327. 21 души пък са изгубили живота си от началото на 2022 година до през днешния ден по пътищата в Русенско. През 2021 година те са били 18. 

Затова, за седма поредна година, Областна администрация – Русе се включи в самодейността на европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL - Ден без починали на пътя. Той се организира под надпис „ Остани жив! Пази живота “ в границите на Дните за сигурността на пътя сред 16 и 22 септември. Целта на самодейността е свеждане до нула на починалите при пътнотранспортни катастрофи най-малко в границите на един ден.

Служители на Областната администрация в крайдунавския град раздаваха флаери на влизащите в страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ с апел да карат рационално. Посланието с изключение на на български език беше преведено на още 10 езика: английски, френски, немски, испански, румънски, турски, гръцки, украински, съветски, както и на хърватски. Целта е по този метод да се притегли вниманието на колкото може повече хора и по този начин да се сведе до най-малко броя на пътно-транспортните катастрофи и надлежно този на починалите и потърпевшите в произшествия. В рамките на последните 24 часа на водачите бяха раздадени над 1000 флаера. 

Анализ на Областната администрация сочи, че измежду най-честите аргументи за злополука се оказват несъобразената скорост, отнемането на преимущество и неспазването на отдалеченост. Не са редки и случаите при боричкане на пешеходец, удар сред два автомобила или в дърво, както и катурване на транспортното средство.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР