Сред намерените останки на падналия в Черно море изтребител МиГ-29

...
Сред намерените останки на падналия в Черно море изтребител МиГ-29
Коментари Харесай

Адмирал Емил Ефтимов за падналия МиГ-29: Открит е биологичен материал

Сред откритите остатъци на падналия в Черно море изтребител МиГ-29 е открит биологичен материал, който е възложен за ДНК разбор. Това разгласи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, който показа пред публицисти всички стъпки, които Флотът е подхванал при издирването на изчезналия край Шабла водач.

" Реакцията на военноморските сили е проведена и планувана в най-възможните къси периоди с включване на пътни кораби и вертолети от състава на авиобаза „ Чайка “. В резултат на подхванатите дейности 9 юни в 00:45 ч. се изгубва контакт, след което с настъпването на светлата част на денонощието и опцията да се организира образно наблюдаване през днешния ден са открити елементи от избавително съоръжение, парчета. Към 11.03 часа стартира събиране на останките. За страдание, би трябвало да потвърдя, че измежду откритите остатъци е открит биологичен материал, който е възложен за ДНК експертиза “, сподели той.

„ Действията се насочват към намиране на черната кутия за самолета. Това е основен миг, с цел да могат да се проучват аргументите и да може да продължи плановата летателна активност на Bългарската войска “, добави Ефтимов.

Той заяви, че продължава въз основата на разбора на откритите парчета търсенето в показания регион, където се прави проучване на дъното.

Фирми и организации от морския отрасъл са предложили безплатна помощ за търсенето. Адмирал Ефтимов изясни, че е основан координационен щаб.

" Продължават издирвателните действия без спиране ", сподели от своя страна контраадмирал Кирил Михайлов, пълководец на Военноморски сили.

" В момента сме в конкуренция с времето. Първо е належащо удобни метеорологични условия. Морската среда е нападателна и продължителният престой на черната кутия във вода не е желан. Колкото по-бързо я извадим, толкоз по-голям е шансът информацията в нея да бъде използваема ", сподели той.

Самолетът, пилотиран от майор Валентин Терзиев от състава на авиобаза " Граф Игнатиево ", изгуби радиовръзка и изчезна от радарите на 9 юни в 00:45 ч. при осъществяване на подготвителен полет за пукотевица по въздушна цел.

В издирвателната интервенция, която стартира незабавно след случая и продължава и през днешния ден, вземат участие екипажите на корветата " Бодри " и минен ловджия " Цибър ", в подготвеност за потребление са водолазен катер и вертолетите " Пантер ". Морското дъно в региона на случая се обследва със сонар и хидролокатор със непряк преглед. Теренът, който военнослужещите от Военноморски сили обследват, е с размер на 20 квадратни благи.
https://www.facebook.com/btvnews/videos/316605453411918
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР