Сред мотивите за отстраняването й са слаби резултати в борбата

...
Сред мотивите за отстраняването й са слаби резултати в борбата
Коментари Харесай

След по-малко от 1 г. на поста: Освободиха шефката на Гранична полиция

Сред претекстовете за отстраняването й са слаби резултати в битката с мигрантите и прибирането на търсения Ангел Христов, прочут като единия от братя Галеви, у нас, въпреки да бе търсен от Интерпол с алена бюлетина. Друга причина е неприемането на България в Шенген.

Към момента не е избран неин правоприемник. Това е поредна рокада в Министерство на вътрешните работи, като останалите освободени към този момент са шефове на дирекции, само че не с полицейски пълномощия.

Без директор от вчера е и столичната полиция, откакто Калоян Милтенов пожела самичък да напусне.

Росица Димитрова е родена на 13 септември 1972 година в София. Притежава магистърска степен " Икономика " от Университета за национално и международно стопанство и магистърска степен " Право " от Югозападния университет " Неофит Рилски ".

Работи в Министерство на вътрешните работи от 2003 година. Заемала е изпълнителски длъжности - действен служащ и проверяващ служител на реда в ДАТО и Столична дирекция на вътрешните работи.

От 22.10.2015 година бе шеф на отдел " Противодействие на контрабандата и престъпността през държавната граница " в Главна дирекция " Гранична полиция ". От 10 август 2022 година със заповед на министъра на вътрешните работи е назначена за шеф на " Гранична полиция "  с сектор Шенген.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР