Сред много от собствениците на автомобили често срещана заблуда е

...
Сред много от собствениците на автомобили често срещана заблуда е
Коментари Харесай

Не загрявайте двигателя на колата в студеното време

Сред доста от притежателите на коли постоянно срещана илюзия е стоплянето на мотора през студените месеци. Повечето хора считат, че е най-добре да оставят мотора да работи на луфт, до момента в който се доближи работната температура. Това обаче може да донесе повече щета, в сравнение с изгода при актуалните коли.
Някои си спомнят персонално, а други от бащите им, че в близкото минало наложително имаше загряване на мотора на Жигулата, Москвича или Шкодата преди дълъг път. При тези коли карбураторите се използваха за впръскване на горивото и при тях загряването на място бе рационален ход, най-малкото, с цел да не повредите запалителните свещи. Старите мотори нямаха датчици, а разчитаха на механична система за контролиране на въздушно-горивната примес и стоплянето на мотора, написа вестник " 24 часа ".
Съвременните задвижващи елементи употребяват електронни системи за впръскване на горивото със датчици, които им оказват помощ да компенсират ниските температури, като доставят повече бензин в сместа, до момента в който се доближи оптималната температура. Това значи, че тази система ще контролира подаването на гориво по подобен метод, че да не повреди нито един от съставените елементи при пускане на транспортното средство.
Оставянето на актуален автомобил на луфт за нескончаем интервал от време не е добра концепция, защото системата за впръскване на гориво ще продължи да изпомпва в допълнение бензин в горивната камера. Част от горивото може да влезе в контакт със стените на цилиндъра, защото не изгаря толкоз бързо при ниски температури.
Бензинът е доста добър разредител и продължителната работа на място може да докара до приключване на масло от стените на цилиндъра, което доста усилва триенето и способства за преждевременното изхабяване на основни съставни елементи като бутални пръстени и облицовки на цилиндрите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР