Сред мерките, договорени между федералното правителство и провинциите в Германия,

...
Сред мерките, договорени между федералното правителство и провинциите в Германия,
Коментари Харесай

Общонационална забрана за събиране на Коледа и Нова година в Германия

Сред ограниченията, контрактувани сред федералното държавно управление и провинциите в Германия, остава в действие условието за събирането на най-много пет индивида от две семейства в частни домове. В броя не се включват децата до 14-годишна възраст.
За коледните празници от 24 до 26 декември провинциите независимо могат да разрешат „ среща на 5 индивида плюс деца до 14-годишна възраст в стеснен фамилен кръг “ като изключение от настоящите ограничавания за контактуване. Решенията ще бъдат взети въз основа на данните за степента на заразяване.
Понатието „ стеснен фамилен кръг “ включва фамилни двойки или сътрудници, директни родственици като родители, братя и сестри, децата на братятат и сестрите и членовете на техните фамилии. В този случай те могат да бъдат от повече от едно домакинство.
Разрешават се религиозните служби в църкви, синагоги и джамии, както и срещи на други религиозни общности при съблюдаване на нормалните правила: минимална отдалеченост от 1,50 метра, наложително носене на маска и възбрана за пеене. За по-големи събирания се изисква регистрация.
В навечерието на Коледа и Нова година ще бъде в действие общонационална възбрана за събиране. Ще се забрани паленето на фойерверки на публични места, както и продажбата на пиротехнически средства преди Коледа.
До 10 януари се не разрешава потреблението на алкохол на публични места, а за нарушавания ще се постановат санкции. Институтът „ Робърт Кох “ заяви за 20 200 нови инфекции в неделя. Това е с 2 433 случая повече от предходната седмица. 321 души са умряли от или с вируса.
Според института, седмичната заболеваемост се е нараснала в допълнение до 169,1, като по този метод се отдалечава от целевата стойност 50, към която се стремят федералното и провинциалните държавни управления. Тя демонстрира какъв брой души на 100 000 поданици в Германия са новозаразени в границите на седем дни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР