Сред лицата с имунитет са депутатите, а двама от тях,

...
Сред лицата с имунитет са депутатите, а двама от тях,
Коментари Харесай

Сарафов разпореди ревизия на недовършени дела срещу магистрати, депутати и министри

Сред лицата с имунитет са депутатите, а двама от тях, които са обект на досъдебни производства са водачи на партии - Кирил Петков и Бойко Борисов. Съпредседателят на Политическа партия към този момент даде имунитета си, а водачът на ГЕРБ не е и с това ще се заеме особено образувана парламентарна комисия. 

Екип от осем прокурори от Върховната касационна прокуратура ще открива спазен ли е правилото за инцидентен асортимент за систематизиране на делата, каква е срочността и ритмичността на следствията, работили ли са навреме наблюдаващите прокурори при практикуване на своите пълномощия по управление и контрол по досъдебните производства, взетите във връзка с обвинените лица ограничения за процесуална насила.

Ще бъдат проверявани две групи каузи - неприключените досъдебни производства и спрените досъдебни производства. Това постанова да се ревизират основанията за прекъсване на делата и интервала за прекъсване.

Докладът от инспекцията следва да бъде показан в период до 7 август, а контролът по осъществяването на заповедта е предоставен на Мария Павлова, заместител на основния прокурор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР