Сред лекторите в лятната академия на ВУТП са Ива Митева

...
Сред лекторите в лятната академия на ВУТП са Ива Митева
Коментари Харесай

Лидери от България и Северна Македония четат на студенти в Скопие

Сред лекторите в лятната академия на ВУТП са Ива Митева и Стефан Янев
Политически и военни водачи от България и Северна Македония ще вземат участие в Петата интернационална лятна академия по водачество, проведена от Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи. Форумът под надпис “Политическото водачество като бранд на държавите” за четвърти път се организира зад граница. След Гърция и Турция, петдесет български студенти от 20 български висши учебни заведения ще гостуват в прилежаща Северна Македония. В трите дни на Академията (от 9 юни до 11 юни) в Скопие, потвърдени политически и военни водачи ще споделят пред студентската публика опит и визия по какъв начин политическият водач се трансформира в бранд за страната си. Петдесет ще бъдат и студентите – участници от Северна Македония. Те са от 4 университета от западната ни съседка.

Този влиятелен за Балканите юношески конгрес се организира тази година с партньорството на Международен славянски университет „ Державин “ - Св. Николе.

Лектори от българска страна ще са Ива Митева, заместник-председател на 47-мо Народно заседание, Момчил Иванов, народен представител в 47-мо Народното събрание, Петър Витанов – член на Европейския парламент и ген. Стефан Янев - длъжностен министър-председател на Република България в интервала май 2021 година – декември 2021 година

Лектори от Република Северна Македония ще бъдат Владо Бучковски - министър ръководител на Република Северна Македония в интервала 2004 година – 2006 година, Емил Димитриев - министър ръководител на Република Северна Македония в интервала 2016 година - 2017 година и Никола Поповски - ръководител на Народно заседание на РСМ в интервала 2002 година - 2003 година и министър на финансите в интервала 2003 година – 2006 година

Лятната академия по водачество е обичайната за Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи. Миналата година то навърши 140 години от основаването си и по този мотив лидерският конгрес бе извършен в град Варна. Той бе под патронажа на българския президент Румен Радев, а преподавател бе вицепрезидентът Илияна Йотова. В своята към този момент пет годишна история, лектори в интернационалната лидерска академия са били президентът Георги Първанов, посланиците на Франция и Германия, висши дипломати, бизнес водачи и мениджъри от Република Корея, Съединени американски щати, Израел, Русия, България, Турция и други Целта на форума тази година е създаване на водачи от нов вид, вдъхновяващи с държание, основано на полезности, с послания, в които отбраната на националния интерес е съществена политическа цел, с визия, чийто пиедестал е съответстващия на действителността народен блян, с имидж, който в политическата среда рефлектира и върху имиджа на Родината.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР