Сред жертвите на свлачището на италианския остров Иския е и

...
Сред жертвите на свлачището на италианския остров Иския е и
Коментари Харесай

Външно министерство: Сред жертвите на италианското свлачище вероятно е и българка

Сред жертвите на свлачището на италианския остров Иския е и българка. Тя е на 5- години. Информацията обаче още не е публично доказана.

От Външно министерство разпространиха информация за свлачищата в Италия от консулството ни в Рим. По данни на управляващите там една от жертвите евентуално е българка, която има и италианско поданство. Италиански медии също оповестяват за българка измежду жертвите на бедствието, които са към този момент 5.

Ето и цялото известие на Министерство на външните работи:

" По информация на българското посолство в Рим към този миг, в резултат на свлачище в ранните часове на 26 ноември на остров Иския, провокирано от тежките метеорологични условия, един човек е умрял, 13 души са ранени, а 11 към момента се търсят.

По данни на италианските управляващи една от жертвите на естественото злополучие евентуално е българска гражданка, която има и италианско поданство. Българското дипломатическо посланичество е в непрестанен контакт с италианските управляващи за приемане на публично удостоверение на информацията.

В региона е оповестено изключително положене и е разпоредена евакуация на към 200 души. Все още протичат издирвателни действия за откриването на хора, които вероятно биха могли да са затрупани под солидното свлачище ".

Ден след бедствието на остров Иския жителите на крайбрежното градче Казамичола Терме си спомнят с смут претърпяното през вчерашната заран, съобщи настоящо.ком.

Пороят от кална пръст и скални отломъци е тръгнал от скатовете на близката планина, погълнал е всичко по пътя си и е стигнал до морето. Бедствието не е без аргументи. Теренът на вулканичния остров е мощно предразположен на свлачища, а от години има нелегално строителство.

" Вината е на нашите политици, че не се прави подсилване в планината. Изсичат дърветата и това е следствието ", счита локален гражданин.

Стотина поданици от региона на свлачището бяха евакуирани през вчерашния ден. Около двеста души от гражданска отбрана и силите на реда вземат участие в избавителните работи и издирването на изчезнали хора, в което се включиха и водолази. Италианското държавно управление разгласи изключително състояние на Иския за интервал от 12 месеца.

Отпусната е първична помощ от 2 милиона евро за избавителни работи и възобновяване. Казамичола Терме има непрекъснато население от към 8000 души и е прочут балнеокурорт.

В града помнят земетресението през 2017 година, лишило живота на двама души. В края на 19 век градчето претърпява доста по-мощно земетресение и е изцяло разрушено.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР