Сред жертвите има жени и деца, каза говорителят на ведомството

...
Сред жертвите има жени и деца, каза говорителят на ведомството
Коментари Харесай

Последна Информация За Кървавата Сватба! Над 60 Души Са Убити Във Взрива!

Сред жертвите има дами и деца, сподели представителят на ведомството Насрат Рахими.

Нападението е осъществено в сватбена зала в западната част на афганистанската столица, в шиитски квартал. Тя е била цялостна с хора.

Домакините на афганистанските сватби постоянно одобряват стотици или даже хиляди посетители, като празненствата се организират в големи зали, а мъжете нормално са отделени от дамите и децата.

Източник на Агенция Франс Прес, който е участвал на сватбата, съобщи пред организацията, че е бил в женската секция, когато чул мощен гърмеж от залата на мъжете.

" Всички бягаха извън, викащи и плачещи. В продължение на към 20 минути залата беше цялостна с пушек. Почти всички в секцията за мъже са или мъртви, или ранени ", сподели той, представен от " Фокус ".

Взривът пристигна по време на финалната фаза на договарянията сред Съединени американски щати и талибаните, като се чака, че ще доведат до понижаване на американското военно наличие в Афганистан. Талибаните обаче отхвърлиха отговорност за гърмежа и осъдиха нападението.

Ислямски сунитски бойци, в това число от талибаните и групировката " Ислямска страна ", неведнъж са нападали хора от шиитските малцинства в Афганистан и прилежащ Пакистан. Бунтовнически групировки в Афганистан постоянно правят атентати над локални сватби, тъй като те се преглеждат като лесни цели, в които липсват строги ограничения за сигурност.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР