Сред избирателите в Омуртагско са и двама столетници, жители на

...
Сред избирателите в Омуртагско са и двама столетници, жители на
Коментари Харесай

Сред избирателите в Търговищко има двама столетници

Сред гласоподавателите в Омуртагско са и двама столетници , поданици на две села в общината. Емине Ереджебова от село Обител и Шакир Даудов от село Долно Козарево не са пропущали да упражнят вота си до момента , описаха членовете на секционните изборни комисии в обитаемоте места.

На 30 декември тази година Ереджебова ще навърши 101 години, а Даудов отпразнува 100-годишния си празник на 16 септември.

На тези избори, баба Емине, която е най-възрастния гражданин на общината, обаче не отиде до урната . Кметът на селото Фикрет Ереджебов описа, че от няколко дни не се усеща добре и за първи път в живота си ще пропусне да даде гласа си. Възрастната жена се грижи сама за себе си, синът й живее в Турция, дружно със фамилията си и единствено през летните месеци се връщат в България. За локалните хора тя е образец със своето усърдие и човещина.

Шакир Даудов, живее на към 150 метра от постройката на читалището на Долно Козарево, където е разположена изборната комисия. Изчаква синът му да завърши работа и потегля към урните, с цел да се усеща по-сигурен при напредването . Кметът селото Ерхан Яхов описа, че дядото не пропуща безоблачен ден и излиза на пейката пред дома си - за разходка и за раздумка с преминаващите съселяни.

" Шакир е в положително здраве за възрастта си. Трудно чува, само че вижда добре. Справи се с машината. Той е образован човек, трудовият му стаж е минал в локалното учебно заведение /когато в селото е имало такова ", разяснява управникът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР