Сред имената е и това на говорителя Дмитрий Песков ЕС

...
Сред имената е и това на говорителя Дмитрий Песков ЕС
Коментари Харесай

„Файненшъл Таймс“: ЕС замразява активите на крупни руски олигарси и съюзниците на Путин

Сред имената е и това на представителя Дмитрий Песков
Европейски Съюз замрази активите и наложи възбрана за пътешестване на едни от най-известните съветски олигарси, доста от които с тесни връзки с президента Владимир Путин поради войната, написа ФТ.

Лицата, наранени от ограниченията, включват Михаил Фридман, създател на Alfa Group, и неговият съучастник Петр Авен; Игор Сечин и Николай Токарев, основни изпълнителни шефове на петролните компании Роснефт и Транснефт; и финансист Алишер Усманов.

Черните описи, които влизат в действие неотложно, са последният кръг от наказателни наказания, които Европейски Съюз стартира да ползва предходната седмица поради войната. Мерките, наложени от Съединени американски щати и западните съдружници против съветската централна банка, доведоха до внезапен спад на рубла, както и до неистово изтегляне на пари в брой от съветски жители, отбелязва изданието.

Дългогодишният другар на Путин Генадий Тимченко, който е създател и акционер на Volga Group, също е в листата на Европейски Съюз. Той е акционер в банка „ Россия “, която към този момент е под наказания, наложени от Европейски Съюз и Англия.

Други имена в листата включват Сергей Ролдугин, който държи активите си в Банка „ Россия “. Твърди се, че той е виновен за „ размесването “ на най-малко 2 милиарда $ през банки и офшорни компании като част от скритата финансова мрежа на Путин.

Друг акционер и предприемач на " Россия ", който е в листата на Европейски Съюз, е Алексей Мордашов.

Председателят на интернационалното летище в Москва Александър Пономаренко е различен олигарх с тесни връзки с вътрешния кръг на Путин и с управлението на Крим, който Русия анексира през 2014 година Подобно на няколко други олигарси, Пономаренко е финансирал дворцов комплекс, за който се счита, че се употребява персонално от Путин.

В листата беше и представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Черният лист е уголемен, с цел да включи повече държавни и военни чиновници.

Газова застрахователна компания " Согаз ", която застрахова строителството на железопътния мост, свързващ Кримския полуостров с Русия, беше прибавен към листата на фирмите за финансови услуги, наранени от ограниченията.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР