Сред холивудските писатели се появява оптимизъм заради преговорите със студия

...
От Даниел БродуейЛОС АНДЖЕЛИС (Ройтерс) – След три месеца ходене
Коментари Харесай

От Даниел Бродуей

ЛОС АНДЖЕЛИС (Ройтерс) – След три месеца ходене по опашките, стачкуващите холивудски писатели изразиха оптимизъм в сряда относно повторното отваряне на договорни разговори с големи студиа и възможността да се върнат на работа след седмици.

Подробности за последното предложение от Алианса на филмовите и телевизионни продуценти (AMPTP), търговската група, представляваща Walt Disney, Netflix и други големи студия и стриймъри остават забулени в тайна. Все пак членовете на Гилдията на писателите на Америка виждат причина за надежда.

„Чувствам се предпазлив оптимист. Бях тук за стачката през 2007-8 г. и говоренето може да върви много бавно, говоренето може да се провали или говоренето, ако дойдат с истинска сделка, може да отмине доста бързо“, каза сценаристката на „Flashpoint“ Пам Дейвис пред Ройтерс пред Amazon Studios в Кълвър Сити.

„Така че съм в лагера, където Мисля, че ще се върнем на работа през септември“, добави тя. „Но ако не сме, ние сме съгласни с това. Ако сделката не е правилната, няма да я приемем“, добави тя.

Писателите излязоха на стачка на 2 май задънена улица по отношение на компенсациите, минимален персонал в стаите за писатели, остатъчни плащания и ограничения върху изкуствения интелект. Към тях се присъединиха на пикетите на 14 юли членове на Гилдията на филмовите актьори, което на практика спря голяма част от американската филмова и сценарна телевизионна продукция.

Което би било знак за напредък в продължилия месеци труд спор, преговарящите за WGA и AMPTP се срещнаха във вторник, за да обсъдят последното предложение за договор, повече от 100 дни след стачката.

„Те говорят отново, когато не са били преди няколко седмици, “ каза връзката на WGA и писателят на „Physical“ K.C. Скот. „Това е, на което държа.“

Скот добави, че въпреки че не знае какво е предложил AMPTP на гилдията, WGA подготвя насрещна оферта, за която той вярва, че ще бъде в най-добрия интерес на сценаристите .

Въпреки че сценаристът на „Закон и ред“ и връзката с WGA Тери Коп също е оптимистична относно продължаващите разговори със студиата, тя е загрижена за изтичането на информация от техните поверителни сесии за преговори.

„Това ни прави подозрителни, защото течовете са предназначени да направят тях (студиата) да изглеждат добре, а WGA да изглеждат зле“, каза Коп. „Мисля, че има възможност да се опитват да събудят надеждите ни и след това да извадят футбола като Луси.“

(Репортаж от Даниел Бродуей; Монтаж от Доун Хмелевски; Монтаж от Сандра Малер) Вижте коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР