Сред гражданите на Германия не съществува единодушие по въпроса дали

...
Сред гражданите на Германия не съществува единодушие по въпроса дали
Коментари Харесай

Германците са раздвоени по въпроса искат ли Меркел


Сред жителите на Германия не съществува единогласие по въпроса дали Ангела Меркел би трябвало да остане канцлер при положение на нови избори за Бундестаг. Това излиза наяве от изследване на социологическата работа YouGov.

Гласовете са разграничени съвсем равностойно - 40% от интервюираните желаят Меркел да остане началник на държавното управление, а 41% се обяват против тази концепция. По отношение на главния конкурент на Меркел - водачът на социалдемократите Мартин Шулц, поддръжката е единствено 23%. Цели 56% считат, че той не би трябвало да бъде канцлер на страната.

Като цяло германците не се опасяват от нови избори за Бундестага. Както демонстрира изследването, 65% от респондентите не считат това за необикновен проблем, а 59% от участниците в изследването ще изберат още веднъж партията, за която гласоподаваха на 24 септември. Само 8% ще трансформират избора си в интерес на друга политическа мощ.

Проучването включва към 1000 жители на Германия, които имат право да гласоподават.

Германия е на ръба на нови избори, откакто консервативния блок ХДС/ХСС на Ангела Меркел не можа да сътвори ръководеща коалиция с Партията на свободните демократи и "Зелените". Сега вероятните разновидности, с изключение на още един избор, са "голяма коалиция" със социалдемократите или основаването на държавно управление на малцинството. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР