Сред финалистите на ПРОМЯНАТА е фондация Дневникът на мама и

...
Сред финалистите на ПРОМЯНАТА е фондация Дневникът на мама и
Коментари Харесай

„Дневникът на мама и татко“: Знаещите родители могат да направят бъдещето на децата си по-добро

Сред финалистите на ПРОМЯНАТА е фондация " Дневникът на мама и баща ". Тя поддържа родителите и експертите в обезпечаването на съответна грижа за пълноценното развиване на децата. Ето каква е тяхната цел и мотивация:

Каква е главната цел на вашата организация?

Основната цел на фондация " Дневникът на мама и баща " е да улесним начинаещите родители в положителната грижа за децата през този провокационен за тях интервал. Мотивацията ни е да влязат в новата си роля готови и уверени, тъй като това е ключът да отгледат по-здрави и щастливи деца, а това е резултат за цялото общество.

За мен е значимо да кажа на младежите, които чакат или към този момент имат бебе, че сме тук и вършим допустимо знанието в комбиниране с новите технологии да доближат до тях под формата на ясно обрисуван път. От персонален опит знам какъв брой значимо е да го имат пред себе си и по тази причина посветих последните 15 години от живота си на „ Дневникът на мама и баща ".

Какъв е методът по който я постигате?

Имаме решение по какъв начин елементарно и дейно родителите могат да наблюдават и предизвикват развиването и здравето на техните деца в съдействие с тяхното обграждане. То включва брошура, уебсайт и електронен дневник. Развиваме ги благодарение на родители и експерти, отдадени на идеята, което ни разрешава да сме постоянно „ в крайник " с новото и да отговаряме съответно на потребностите им.

Обратната връзка от потребителите потвърждава изгодите от това решение.

Фокусът ни сега е върху електронния дневник на мама и баща. Той съставлява уеб приложение в помощ на начинаещите родители. В него сме вградили нашата неповторима визия за метода, по който можем да ги улесним и да им вдъхнем убеденост, освен това по един доста хубав и съчувствен метод.

Каква е вашата персонална мотивация да адресирате този проблем?

Мотивацията е родителите да влязат по-уверени и готови в новата си роля. Когато имат в ръцете си дневника, това се случва по-лесно.

След първото ми раждане нямах явен ориентир нито какво е вярно, нито кое по какъв начин се прави. Често се усещах напрегната или объркана от спорните препоръки. Ранното предоставяне на сок от моркови, да вземем за пример, докара до атопичен дерматит при първото ми дете. Осъзнах, че мога да трансформира това за майките след мен. След като към този момент имахме брошура и уебсайт, установихме, че по-често се търси решение, когато някой проблем почука на вратата. За да стигат посланията в точния момент, трябваше да измислим още нещо. Статистиките за затлъстяването при децата, желязо-дефицитната анемия, родителските стилове и доста други единствено наливаха масло в огъня. Писмата на родители и думите на познати експерти ни споделяха, че проблемите с развиването се „ хващат " прекомерно късно и че родителите имат потребност от ясна скица, по която да наблюдават по кое време какво е значимо, с цел да са сигурни и спокойни, че не пропущат нещо.

Как първото ви присъединяване в ПРОМЯНАТА катализира триумфа ви до момента?

Първото присъединяване в Акселератора ни оказа помощ да формулираме по-ясно нашите цели и визия и да планираме идващите си стъпки. Мотивиращ свършек на това присъединяване беше премията ни за обществена иновация от Министерството на труда и обществената политика.

Скоро по-късно основах фондация и наставнически ъгъл в читалищната библиотека на гара Бов, за който получихме номинация на Годишните библиотечни награди 2022. Местната общественост употребява този общ старт и разви нови действия, ориентирани към деца и родители.
Междувременно започнахме интензивно изследване и обмисляне, употребявайки разнообразни принадлежности, усвоени по време на присъединяване ни в ПРОМЯНАТА, с цел да развием новата си идея за електронния дневник на мама и баща и нейното валидиране.

Чрез пътя на смяната, успяхме да разгледаме освен проблемите, тласъците и резултатите, въздействието от позиция на организацията ни, само че и същите тези неща, от гледната точка на родителя.

Проучванията ми, във връзка със основаването на приложението, доведоха до начало на докторантура в СУ „ Климент Охридски " за научна аргументация на този нов модел поддръжка за родители.

Кои са най-големите компликации, които сте срещали като обществен бизнесмен?

За нас е значимо в идеята ни да се припознават както родителите и експертите, по този начин и фирмите, тъй като всички те, с използването или препоръчването на нашите артикули и услуги, ни обезпечават запас да се развиваме, а фирмите демонстрират и на чиновниците си, че ги ценят и поддържат в ролята им на родители и че са обществено виновни.

Всичко, което въздейства отрицателно на бизнес модела и приходите ни може да се свърже с компликации, само че съгласно мен те са нещо обикновено за всеки бизнесмен.

Как тазгодишното издание на ПРОМЯНАТА ви оказва помощ да разширите обществения резултат от активността си?

Тазгодишното издание на ПРОМЯНАТА ни насочи към фокус върху електронния дневник като опция с най-голям капацитет за надграждане на обществения ни резултат. Проведените досега семинари, диалози, съвещания и самостоятелният бизнес коучинг, форсираха идентифицирането на потребностите и ни помогнаха да съставим проект, който към този момент е в ход. Програмата ни свърза и с качествени сътрудници, на чиито услуги взехме решение да се доверим.

Може да се каже, че тазгодишното издание на ПРОМЯНАТА е за мен като Ускорителя в Церн, който задейства всички вътрешни сили - персонални и организационни, с доста по-висока скорост и с доста по-голям подробност.

Как ще подобрите живота на децата в България, в случай че спечелите огромната премия на състезанието от 50 хиляди лв.?

Ние сме последователи на научно тестваната информация и на тази основа работим върху електронния дневник. За момента той е за интервала до 1 г, когато посредством потвърдени наставнически практики и убеденост може да се окаже най-голямо влияние върху живота на децата. Затова да спечелим огромната премия за нас значи да доразвием наличието, функционалностите и мрежата от експерти, подкрепящи родителите посредством този дневник, както и да го разпространим измежду повече български родители, да го превърнем в техен обичан асистент. Желанието ми е да проучвам и потвърдя научната стойност на този модел, което ще спомогне за доверието към него.

И вместо край, бих споделила: задачата не е единствено да подобрим живота на децата, само че да допринесем за това родителите да раждат повече деца.

ПРОМЯНАТА е най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп, която се реализира в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да усъвършенства трайно живота на децата и младежите в България, като открива стимулирани обществени бизнесмени и им оказва помощ да осъществят по резистентен метод концепциите си за по-добро и несъмнено бъдеще. От 2014 година до момента ПРОМЯНАТА е подкрепила 134 обществени бизнесмени и е оказа помощ на повече от 360 000 деца и младежи. За приноса си в развиването на благотворителността и новаторския си метод, ПРОМЯНАТА е отличена с над 16 влиятелни награди.
Коментирай

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР