Сред европейските страни само Унгария и Австрия в момента не

...
Сред европейските страни само Унгария и Австрия в момента не
Коментари Харесай

Сред европейските страни само Унгария и Австрия не доставят оръжие на Украйна

Сред европейските страни единствено Унгария и Австрия сега не доставят оръжие на Украйна.

Това сподели украинският външен министър Дмитро Кулеба, представен от " Укринформ ".

Той означи, че доста страни, които в никакъв случай не са доставяли оръжия в конфликтни зони в актуалната история, са трансформирали позицията си след началото на войната или  националното си законодателство за тази цел.

" С изключение на Унгария и Австрия, като неутрална страна, доставката на оръжия за Украйна не е табу за никоя европейска страна, макар че беше. Следователно въпросът не е, че страните от Европейския съюз (ЕС) са срещу, въпросът е, че когато преминете в практическата повърхност, се появяват доста разнообразни неща - разногласия и полемики ", сподели Кулеба.

Той сподели, че сходни вътрешнополитически полемики на западните сътрудници за това по кое време и какви оръжия да се предадат костват на Украйна ежедневните загуби на фронтовата линия.
 България не е изнасяла оръжие за Украйна, натъртват от МИ
България не е изнасяла оръжие за Украйна, натъртват от МИ

Тиражираната информация не дава отговор на истината и е подправена вест

" Днес украинският дипломат изиска България да промени досегашната си позиция и да стартира да изнася оръжие за Украйна. Това изказване потвърждава, че до момента не сме изнасяли оръжие за тях и оборва цялата манипулативна, лъжлива, проведена и платена акция по тази тематика против мен персонално, против някогашния екип на министерството и постоянното държавно управление ". на стопанската система Корнелия Нинова.

" Ако сме предоставяли оръжие, щяха ли да желаят занапред да започваме да го вършим? ", запита риторично тя.

Нинова прикани служебното държавно управление да се преценява с решението на Народното събрание да не се дава оръжие на Украйна. По нейни думи това би било замесване на България във войната.

Тя акцентира, че от Българска социалистическа партия желаят мир, сигурност, прекъсване на войната и решение на спора по дипломатически път. При присъединяване в последващо държавно управление ще отстояваме същата позиция, както до момента, увери партийният водач.
 Кирил Петков: Няма прикрит импорт на оръжие за Украйна
Кирил Петков: Няма прикрит импорт на оръжие за Украйна

" Цената, която платихме не беше за РСМ, а за това, че спряхме корупцията "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР