Сред блясъка на Холивуд съществува човек, който не се подчинява

...
Сред блясъка на Холивуд съществува човек, който не се подчинява
Коментари Харесай

Прави сам каскадите си и още 10 малко известни факта за Киану Рийвс

Сред блясъка на Холивуд съществува човек, който не се подчинява на статуквото. Киану Рийвс е проправил своя неповторим път в развлекателната промишленост и е станал прочут като един от най-милите артисти. Неговата житейска история, характеризираща се с устойчивост, разнородни гении и достоверна персона, единствено ни кара да го обичаме още повече.

Нека разгледаме някои малко известни обстоятелства за живота му.
Отпада от учебно заведение на 17 години


Когато Киану Рийвс е на 17 години, отпада от учебно заведение. Той признава, че постоянно се е забърквал в неприятности и е бил отстраняван. Част от това се дължало на неговата дислексия и на обстоятелството, че не можел да чете добре.
Той самичък прави каскадите си


Киану Рийвс е прочут с това, че самичък прави каскадите си във филмите. Той стартира да прави множеството от тях още по времето, когато работи по филмите " Скорост " и трилогията " Матрицата ". Опитът му в " Матрицата " възпламенява пристрастеността му към бойните изкуства. Даже за " Матрицата " той скача от постройка към 19 или 20 пъти, с цел да се увери, че е направил каскадата тъкмо както би трябвало. Дори и в този момент, когато снима филми, той избира да прави множеството от каскадите си самичък.
Говори свободно няколко езика


Киану Рийвс приказва няколко разнообразни езика, въпреки че владее някои по-добре от други. Той се оправя добре с британския и френския език. Усвоява френския език в учебно заведение, тъй като Канада признава британския и френския за публични езици.
Той изпитва мощна обич към мотоциклетите


Актьорът от " Джон Уик " обича да кара мотоциклет, само че не е знаел по какъв начин да го прави до края на 80-те години, когато една жена в Мюнхен го е научила. Сега той е съосновател на ARCH Motorcycle и има няколко мотора.
Можел е да се ожени за Уинона Райдър


В взаимно изявление с Киану Уинона разкрива, че екранната двойка може да се е оженила в действителния живот: " Всъщност се оженихме в " Дракула ". Не, заклевам се в Бога, мисля, че сме женени в действителния живот ". В друго изявление Киану сподели: " Направихме цялостен дубъл на брачна гала с същински свещеници... Така че допускам, че сме женени пред очите на Бога. "
Притежава сан по джиу-джицу


Киану Рийвс има бял колан по бразилско джиу-джицу. Той има умения в разнообразни дисциплини на бойните изкуства, в това число джудо, карате, крав мага и джиу-джицу. Негови треньори са именитите братя Мачадо, които са международни първенци по бразилско джиу-джицу и имат мощни връзки с Грейси, известна фамилия в региона на бойните изкуства.
Отказал е няколко огромни кино лентата


Киану Рийвс е отказал " Скорост 2: Круиз надзор ", " Жега ", " Капитан Марвел " и " Спийд Рейсър ".
Като дете е играл хокей и по-късно дебютира с сходна роля


Киану е играл хокей на лед за колежа си и е бил в действителност добър в това. В един миг е желал да се състезава на Олимпийските игри. Но в последна сметка взема решение да стане артист. Интересно е, че първата му дебютна роля в игрален филм е тази на вратар на хокей на лед.
През ранните си години като артист употребява разнообразни имена


Вместо " Киану ", което значи " студен бриз ", при започване на кариерата си артистът се назовава К. С. Рийвс. Той е помолен да направи това, с цел да се впише по-добре в Холивуд. Той също по този начин трансформира името си на Кейси Рийвс, само че в последна сметка го връща назад, тъй като по време на прослушванията, като повиквали " Кейси ", той забравял да отговори.
Често се занимава с щедрост


Киану Рийвс ръководи частна фондация, отдадена на подпомагането на проучвания на рака и детски лечебни заведения. Подходът му към филантропията е белязан от невзискателност, защото той избира да не разгласява присъединяване си, заявявайки: " Не обичам да свързвам името си с това. Просто оставям фондацията да прави това, което прави. " Той също по този начин постоянно прави дарове на снимачните екипи, с които работи. На целия екип от каскадьори на филмите " Матрицата " той подарява мотоциклети Harley-Davidson.
След като претърпява разнообразни персонални загуби, той най-сетне е в щастлива връзка


Киану и Александра Грант са другари отдавна. През 2011 година те даже работят дружно върху книга. През 2019 година те дебютират като двойка.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР