Сред бегълците от войната е и младо семейство от Киев.Те

...
Сред бегълците от войната е и младо семейство от Киев.Те
Коментари Харесай

Андрей намери убежище в България, но се връща в Украйна, за да воюва за родината си

Сред бегълците от войната е и младо семейство от Киев.

Те са съумели да избягат от ужаса на войната и в този момент е в България. Тази нощ мъжът ще остави жена си и двете си дребни деца, с цел да се върне да води война за родината си.

Срещаме се с младия мъж и фамилията му, часове откакто са пристигнали у нас от Киев. Моли го да го представим като Андрей. Това не е същинското му име, само че споделя, че на никое място по света не се да се усеща в сигурност, до момента в който не завърши войната.

"Когато всичко стартира съветската авиация бомбардираше стратегически обекти. Все още нямаше цивилни жертви. В 5:00 сутринта успяхме да напуснем Киев. Минахме през румънската граница в региона на Силистра в шест часа вечерта. В 8:00 часа дойде информация, че активизират всички мъже. Успях да спася фамилията си, в този момент ще се върна в родината си да я пазя ", описа Андрей пред.

Андрей бяга от ужаса на войната с брачната половинка си Маша, щерка си, която е на четири години и пет месечния си наследник.

"Виждаме какво се случва! Умират хора, има доста жертви. Снарядите попадат върху детски площадки. Хората са в бомбоубежищата, в метрото се крият. Всичко е доста печално. В първия ден на войната на нашата баба и спря сърцето. Тя е претърпяла Втората международна война и когато стартира бомбандировките получи инфаркт ", добави Андрей.

"Просто е ужасно! Майка ми и брат ми останаха там, другари ми са там! Това е смут, което се случва. Бях по-спокойна, само че това, което виждам е такава болежка. Хората не могат да се свържат с роднините си. Това е смут! Казват приятелски народ, какъв приятелски народ! Така ли вършат приятелски нации ", сподели Маша.

Андрей отпътува да води война за свободата на Украйна още довечера. Децата и жена му остават в България.

"Те са уплашени, не схващат какво се случва! Но пътуването, всичко, постоянно плачат! Андрей споделя, че проектите на Путин да превземе Киев за един ден са претърпели неуспех. А Съпротивата на сънародниците му е жестока ", уточни Андрей.

Андрей споделя, че войната ще свърши, когато падне режимът на Путин.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР