Среброто винаги е било ценен метал. Открито около 5000 г.

...
Среброто винаги е било ценен метал. Открито около 5000 г.
Коментари Харесай

10 интересни факта, които трябва да знаете за сребърните бижута

Среброто постоянно е било скъп метал. Открито към 5000 година прочие н. е. до ден сегашен е желано от хората, поради своята неповторима визия, непорочност и приложение за другите типове бижута и украшения.

В идващите редове ще споделим с вас, 10 забавни обстоятелството за сребърните бижута, които може би не сте чували до този миг. По тематиката може да се написа доста, тъй че няма да губим скъпо време, а да се прехвърляме всъщност.

1. Повечето сребърни бижута се създават от стерлингово сребро

Повечето сребърни бижута се вършат от стрелингово сребро. Стерлинговото сребро е сплав, формирана от 92,5% сребро и 7,5% от някои други метали, нормално мед или никел. Тези метали носят издръжливост, устойчивост и спомагателен искра на среброто.

2. Стерлинговото сребро има щампа, по която да го познаете

Можете да познаете стерлинговото сребро по отличителната му щампа, на която е изписан номерът „ 925 “. В случай, че на сребърното украшение, е маркирано цифрата „ 800 “, то това значи, че продуктът е с европейски генезис.

3. Среброто устоя доста дълго време, без да се повреди

Няма потребност от терзания по отношение на издръжливостта на среброто, тъй като този метал е резистентен и може да продължи да съществува практически… епохи наред. Поддръжката му е доста лесна, тъй че без особени старания ще го държите ослепително и в добра форма.

4. Финото сребро не се предлага за направа на бижута

Фино сребро е най-чистият вид и се разпознава с номер „ 999 “. Това сребро обаче не е доста уместно за бижута, тъй като е меко и може да претърпи деформации с течение на времето.

 10 забавни обстоятелството, които би трябвало да знаете за сребърните бижута

5. Среброто се добива елементарно и по тази причина е по-евтино

Стерлинговото сребро е доста по-достъпно от останалите благородни метали, злато, паладий и платина. Това е по този начин, тъй като има по-голям рандеман на сребро спрямо другите упоменати. Независимо от този факт, това е един от най-красивите метали с извънреден цвят и искра.

6. Среброто потъмнява с времето

В случай, че се имали сребърни украшения, като да вземем за пример пръстени, огърлици, висулки, гривни или други, то тогава най-вероятно знаете, че среброто губи блясъка си и потъмнява с времето. Този факт важи с цялостна мощ за стерлинговото сребро, от което се създават множеството бижута, само че не и за финото сребро, което е стабилно на почерняване.

Причината за това е, че другите метали в сплавта (обикновено медта) реагират на влагата и сярата във въздуха и се стига до обезцветяване. Ако среброто ви е изложено на химикали, като грим, парфюми, лосиони, спрейове и препарати, то може да потъмнее още по-бързо.

7. Потъмняването на среброто може да се отстрани

Всички бижутери могат да отстранен потъмняването на среброто и да върнат първичния му искра. Разбира се, ползвателите могат да се отърват от потъмняването, употребявайки домашни способи, измежду които разчистване със сода за самун или специфичен препарат за гланциране на сребро.

8. Среброто не провокира алергии

Стерлинговото сребро не нервира кожата и не предизвиква алергии. Най-честата причина за железни алергии е никелът, който доста рядко се употребява в сребърни сплави. Често употребяваните мед и цинк нормално са безвредни. Винаги проверявайте с вашия бижутер какви метали съдържат сплавите, с цел да избегнете ненужни проблеми.

 10 забавни обстоятелството, които би трябвало да знаете за сребърните бижута

9. Сребърните бижута защищават от уроки

Според националните поверия среброто защищава от уроки и отрицателни въздействия. Много постоянно сребърните бижута се носят като накит за шанс и благополучие. Бижутата от този доблестен метал се предават от потомство на потомство, с цел да пазят притежателите им от зли очи.

10. В бижутериите се оферират разнообразни типове сребърни украшения

Любителите на сребърни бижута могат да намерят украшения от черно, розово и родирано сребро, като всички те държат високо качество и съставляват първокласни артикули с висока стойност.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР