Сребро за Кьосева & Николова, бронз за Рейс & Смит За

...
Сребро за Кьосева & Николова, бронз за Рейс & Смит
За
Коментари Харесай

Николова&Мишонова триумфираха в Свети Влас

Сребро за Кьосева & Николова, бронз за Рейс & Смит

За втори следващ път в тазгодишната Национална верига по плажен волейбол Десислава Николова & Ирена Мишонова победиха като победителки. Реномираният софийски тандем завоюва трофея на приключилия през днешния ден в Свети Влас шампионат по плажен волейбол Марина Диневи. Наред с купата, Николова & Мишонова получиха и четири хиляди лв. от наградния фонд.

Друга българска двойка – Стефани Кьосева & Симона Николова, се поздравиха със сребърните медали, а бронзът отпътува за Съединени американски щати със приключилите на трето място Джейд Рейс & Лидиа Смит.

В неделния заключителен мач на централния корт на плаж Венид Бийч, поставените под номер 2 в главната скица Николова & Мишонова победиха чисто поставените под номер 4 Кьосева & Николова с 2:0 (21:11, 21:18). В първия гейм софиянки постановиха цялостно превъзходство и го завоюваха безапелационно. Вторият обаче беше доста оспорван. Кьосева & Николова успяваха да догонват съперничките в резултата, само че в последна сметка Мишонова затвори дуела с блокаут за 21:18.

“Много сме щастливи! “, възкликна Ирена Мишонова след края на мача. “Много се радваме, че времето през днешния ден е хубаво и не вали като през вчерашния ден. Вятърът не беше толкоз мощен и не ни направи огромни проблеми, от каквито се опасявахме. Така че ненапълно ни се получи играта и сме щастливи, че успяхме да бием, да играем добре, да създадем хубави разигравания с другия тим. Те се пробваха оптимално да ни се опълчват. Има една приказка, че играеш толкоз добре, колкото ти разрешава противникът. Смятам, че ние не им позволихме да се разпрострат изцяло. Пожелаваме си да спечелим всички шампионати от веригата тази година. Искаме да благодарим и на Делфина и особено на Биляна Колева за бързата реакция за една седмица да провеждат нещата с новите ни екипи. ”

“Вятърът не беше доста мощен, което беше добре, тъй като те въпреки всичко са от Варна и имат преимущество при вятър. Както знаем, ние в София нямаме вятър ”, добави Деси Николова. “Ние не сме в най-хубавата си форма и се стараехме допустимо най-добре да почистим грешките си и допустимо най-вече да си оказваме помощ. Смятам, че се представихме добре, само че имаме още върху какво да работим и още какво да печелим. Самото място тук е доста хубаво. Организацията към този момент бе най-хубавата за тази година. Надяваме се да се продължава в същия дух – уредниците да почитат нас, състезателите, и ние, състезателите, да почитаме уредниците, с цел да може всичко да върви прелестно в един шампионат. ”

Водачките в схемата Рейс & Смит завоюваха бронза след тригеймов мач с поставените под номер 7 Ивета Станчулова & Емилета Рачева. Американките взеха безапелационно първия гейм, само че вторият бе цялостен с обрати. В началото напред в резултата излязоха Рейс & Смит, само че българките ги догониха и даже поведоха с 14:10. Американките реализираха шест безответни точки, с цел да поведат още веднъж. При 19:16 те към този момент предвкусваха успеха, когато родната двойка направи серия от пет точки, приключвайки гейма с ас на Станчулова. В тайбрека още веднъж преобладаваха Рейс & Смит, с цел да се поздравят с третото място след 2:1 (21:17, 19:21, 15:9).

В началото на неделния спортен ден Николова & Мишонова се оправиха безпроблемно в полуфинала си против Станчулова & Рачева и ги победиха чисто за повторно на този шампионат – 2:0 (21:11, 21:10). Другият полуфинал обаче завърши след извънредно трагичен тайбрек. Кьосева & Николова завоюваха безапелационно първия гейм, само че позволиха поврат във втория за 1:1. Българките водеха с 11:8 в решаващата трета част, само че с шест следващи точки Рейс & Смит стигнаха до троен мачбол. Кьосева & Николова обаче резервираха самообладание, направиха серия от пет точки и победиха като победителки с 2:1 (21:14, 17:21, 16:14).

Турнирът се организира под егидата на Българска федерация волейбол и се провежда от Nu Boyana Film Studios и техния изпълнителен шеф Ярив Лернер. Партньори на шампионата са B2Y Productions, яхтено пристанище Марина Диневи, Диневи Груп, b1b.box space tv, Circle Media, Bulsatcom, БК – Горна Баня и Playbeach.

Програмата и всички резултати – в страницата на шампионата във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/510122664091873/
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР