Сребристият цвят на косата обикновено е знак за изминали години,

...
Сребристият цвят на косата обикновено е знак за изминали години,
Коментари Харесай

Възможно ли е побелялата коса вследствие на стрес да възвърне цвета си?

Сребристият цвят на косата нормално е знак за минали години, само че може да бъде и реакция на мощен стрес, също и при по-младите хора. Нервното побеляване е обратимо, съгласно откриватели от Медицински център на Колумбийския университет, по доста елементарен метод: просто би трябвало да се освободите от повода, която е предизвикала напрежението ви. Това не е повсеместен патент, само че проучванията демонстрират, че освен е допустимо, само че в някои случаи може да бъде доста бързо. 

Релаксацията обръща посивяването
Как да предотвратим ранното побеляване
Всеки от нас постоянно желае да наподобява млад и хубав, забавяйки стареенето допустимо най -дълго. Стареенето не е обвързвано единствено с бръчките,...
Прочети повече
Както се оказа, връщането на косата към естествения й цвят е разследване от интервали на доста невисок стрес или просто казано, дълготрайна релаксация. Най-яркият образец за тази връзка е била  30-годишна азиатска жена (участниците в това изследването бяха етнически разнородни), чиято коса възвърна естествения си цвят. 

От друга страна, доказателство, че връщането към истинския цвят на косата може да бъде доста бързо е бил различен участник, чиято коса стартира да възстановява предходния си цвят след двуседмична отмора - след ваканционно пътешестване. Проучването също сподели, че хората, които са претърпели мощен стрес водещ до побеляване, са възвърнали естествения си цвят приблизително след 3 месеца, макар че първите признаци на възобновяване могат да бъдат забележими даже няколко дни след отшумяването на стресовия фактор. Въпреки това си коства да се има поради, че откривателите са изследвали обособени косми от главите на участниците, а не цялата коса, тъй че резултатите от техния разбор не значат, че облекчаването на напрежението и прекосяването към режим на релаксация ще могат изцяло да трансформират външния тип на всички косми. 

Сива коса - сърдечно заболяване?

Сивата коса може да даде доста скъпа информация за нашето здраве. Проучванията демонстрират, че наличието при мъжете на побелялата коса може да демонстрира нараснал риск от сърдечно заболяване. Това се дължи на обстоятелството, че аргументите за побеляване и атеросклероза са свързани с сходни аргументи, като нарушена регенерация на ДНК, оксидативен стрес, инфектиране, хормонални промени и стареене на функционалните кафези. 
Защо с годините косата побелява?
Телата ни непрестанно се трансформират и с течение на времето кожата и косата също се трансформират. Нека се спрем на последното. С придвижване н...
Прочети повече
В изследване по тази тематика са взели участие 545 мъже, които са били изследвани за сърце и са разграничени съгласно риска от сърдечни болести и цвета на косата. Тя е оценена по петобална канара, където 1 значи изцяло тъмна коса, а 5 беше изцяло бяла. 

Както се оказа, нарасналото наличие на сива коса на равнище 3 или по-високо благоприятства появяването на коронарна артериална болест, без значение от възрастта на изследваните и дали има спомагателен риск фактори. 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР