Сребърният фонд е част от фискалния резерв и това, което

...
Сребърният фонд е част от фискалния резерв и това, което
Коментари Харесай

Социалният министър опита да успокои БСП: Средствата от Сребърния фонд няма да бъдат откраднати

Сребърният фонд е част от фискалния запас и това, което е препоръчано в удължителния закон е по-голяма еластичност при прилагане на средствата, с цел да не се прибягва до тегленето на държавен заем.

Това изясни служебният вицепремиер и обществен министър Лазар Лазаров по време на блиц контрола в Народното събрание. Той отговори на въпрос на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова какво ще се случи със средствата от Сребърния фонд.

Нинова попита непосредствено дали парите ще бъдат откраднати, както и дали служебният кабинет е харчил от Сребърния фонд за настоящи разноски.

„ Март и април те са харчили тези пари за заплащане на настоящи разноски. Кой ще узакони със задна дата това безвластие? “, попита Корнелия Нинова.

Лазаров увери, че имало сделка средствата от Сребърния фонд да не бъдат наранени и ще има промени сред първо и второ четене. „ Тези средства са за всички обществени финанси, няма да бъдат откраднати “, сподели Лазар Лазаров.

Българска социалистическа партия обаче не останаха удовлетворени от думите на министъра и няколко пъти подчертаха, че въпросите им са останали без отговор. 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР