Сравняването на мерките с игра е неуместно и то в

...
Сравняването на мерките с игра е неуместно и то в
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: Решенията за отваряне и затваряне на ресторанти и магазини са хаотични

 " Сравняването на ограниченията с игра е несвоевременно и то в известна степен демонстрира и упования резултат от тях. Ако има избран тип ограничения, които изрично оказват измеримо влияние върху епидемиологичния развой, те би трябвало да се постановат. 

За страдание както в света, по този начин и в България виждаме опити за налагане на най-различни ограничения, от време на време противоречащи си, които не могат да спрат епидемиологичния процес и това се следи в страните, в които има строги ограничения ".

Това сподели за БНР проф. доктор Мира Кожухарова.

Тя съобщи, че утвърждава решението да стартират занятията в яслите и детските градини. Кожухарова разяснява, че са безредни решенията за отваряне и затваряне на заведенията за хранене, фитнес залите, театрите.

" В един миг се споделя затваряме ги, в идващия миг се отварят. Епидемията се развива по своите закономерности, по законите на развиване на епидемиологичния развой ". 

Според проф. Мира Кожухарова сегашната вълна на вируса спрямо миналата през ноември и декември се развива малко по-бавно.

" Бихме могли да чакаме, че в близко бъдеще ще стартира да спада ".

Тя акцентира, че спадът на вълната продължава от 4 до 6 седмици.

Според нея евентуално ще се наложи рисковите групи да се имунизират всяка година. Кожухарова разяснява, че разхлабването на ограниченията не я тормози.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР