Сравнително топлото време, което обхваща Истанбул и западните брегове на

...
Сравнително топлото време, което обхваща Истанбул и западните брегове на
Коментари Харесай

Климатични аномалии: Порои, торнадо и наводнения заради необ...

Сравнително топлото време, което обгръща Истанбул и западните крайбрежия на Турция от месеци макар обстоятелството, че е средата на зимата, тревожи специалисти.

Според моделите на откриватели и специалисти по климата в Турция се чака да има приблизително повишение на температурата от 2 градуса по Целзий до 2035 година, което демонстрира, че има сериозна опасност от суша. Това стартира да се вижда осезаемо през последните няколко години, като тази година страната стана жертва на невиждано огромен брой горски пожари.

Орхан Шен, метеоролог от Истанбулския механически университет, акцентира, че горещата вълна в Средиземно море се е преместила на север, а западната част на страната към момента не е наранена от студената вълна, която би трябвало да пристигна по традиция от Балканите до този миг.

„ Температурите постоянно са с 4 до 5 градуса над междинните “, сподели той.

Левент Курназ, физик и специалист по климата от влиятелния истанбулски университет Боазичи, сподели, че има неуверена температурна диаграма по западните крайбрежия на Турция, изключително в Истанбул.

„ Средните температури се покачиха заради световните климатични промени. Най-важният миг обаче е, че тежестта на метеорологичните феномени, породени от климатичната рецесия, се ускори “, означи той.

Тези аномалии в климата безспорно ще допринесат за повече естествени бедствия като пожари, торнадо, порои и наводнения, предвиждат специалистите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР