Сравнително спокойна и диалогична 2018-та година отчете председателят на пловдивския

...
Сравнително спокойна и диалогична 2018-та година отчете председателят на пловдивския
Коментари Харесай

Съветник №1 на Пловдив: Светът е на прага на големи промени

Сравнително спокойна и диалогична 2018-та година регистрира ръководителят на пловдивския Общински съвет Савина Петкова, която даде своето интервю-равносметка пред камерата на  Plovdiv24.bg. 

" Може би най-важна и с максимален прочувствен заряд бе точката, засягаща пробива под Централна гара. Имаше доста паники към реализацията на този план, имаше паники, дали НКЖИ ще се оправи с него. Дебатът като че ли бе малко просрочен, само че не бе и съдбовно късно ", показа консултант № 1. Иначе като цяло броят на гласуваните през годината решения е близо 500; от тях едвам три са върнатите от регионалния шеф, което е индикатор за качеството им, посочи Петкова.

Тя не пропусна да разяснява и обстановката, в която се сътвори усещане за спор сред нея и кмета на града Иван Тотев след реплика за положението на лявото и дясното и изобщо за положението на политиката в България.

" Г-н Тотев, за разлика от мен, е политически водач на ГЕРБ в града и е изцяло обикновено да има друго виждане; той има цялостното право да го каже обществено. Не мисля, че има спор. Не е загадка, че допреди няколко години сме били на разнообразни позиции, само че проявихме задоволително разсъдък, воля и мъдрост, откакто обстановката ни сложи в състояние да работим дружно, да може да го вършим без ненужно опълчване и катаклизми ", съобщи тя.

А 2019-та година, която е и изборна година, Савина Петкова ще посрещне без терзания. 

" Не съм закрепена в това, че безусловно оттук насетне би трябвало да бъда съветник. Ако има някакво безпокойствие, то по-скоро е ориентирано към тревожните процеси, които се развиват по света, на Балканите и у нас. През 2019-та ще бъдем в обстановка, сравнима с 1989 година - светът е на прага на огромни промени, неолибералният ред си отива и ние - желаеме или не ще би трябвало да приемем, че това ще се отрази и на българите ", разяснява ръководителят на Общински съвет.

Но какво ще се случи на локално равнище, тя не се нае да предвижда: " Зависи каква е обстановката като цяло в страната и какви процеси се развиват на национално равнище. На този стадий няма индикации за промяна. "

Иначе за празниците на своите сътрудници и на всички пловдивчани Савина Петкова пожела топли сърца, светли мозъци и благородни действия. А какъв брой тъкмо работа свърши месният парламент; по какъв начин една деликатна жена съумява да овладее пристрастеностите в залата, какво значи за Пловдив премията " Председател на Общински съвет 2018 ", която тази година бе връчена навръх пловдивския ръководител - вижте в изявлението на Plovdiv24.bg. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР