Сравнението на надеждността на SSD и HDD е предизвикателство за

...
Сравнението на надеждността на SSD и HDD е предизвикателство за
Коментари Харесай

SSD и HDD с малка разлика в надеждността


Сравнението на надеждността на SSD и HDD е предизвикателство за специалистите
(снимка: CC0 Public Domain)

Нови данни за надеждността на устройствата за предпазване разгласява компанията Backblaze, профилирана в архивирането на данни. На пръв взор статистиката демонстрира, че SSD дисковете не са доста по-надеждни от HDD в първите години на работа, само че в действителност сравнението не е толкоз просто и еднопосочно.

За първи път специалистите прибавиха SSD в регулярни си отчет за месец май. Тогава статистиката сподели, че полупроводниковите устройства са доста по-надеждни от стандартните твърди дискове, само че междинната възраст на първите беше доста по-малка от тази на вторите.

Ето за какво беше невероятно да се направи верен извод. Backblaze взе това поради и в този момент даде. Общата статистика демонстрира, че HDD се провалят към шест пъти по-често от SSD. Но тук е налице същият проблем: има голяма разлика във възрастта на двата вида устройства.
още по тематиката
Какво е новото в данните Backblaze? Авторите на отчета взимат статистика за своите твърди дискове отпреди пет години, когато междинната възраст на подхожда на междинната възраст на употребяваните сега SSD дискове. Оказва се, че в този случай разликата е няколко пъти по-малка. Тя към момента съществува, не може да се дължи на неточност, само че не е от сериозно значение, най-малко за елементарните консуматори.

Актуализираните данни ясно демонстрират по какъв начин надеждността на твърдия диск се трансформира с възрастта. Графиката на SSD е съвсем идентична с графиката на HDD за същия интервал от време. Това обаче не значи, че след няколко години ще стартират да се провалят толкоз постоянно, колкото и HDD. Очевидно сравнението на надеждността на HDD и SSD не е лесна задача.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР