Срастването на власт и корупция е основният проблем на обществото

...
Срастването на власт и корупция е основният проблем на обществото
Коментари Харесай

"Галъп": 61% от българите се съгласяват с обвиненията на БСП към ГЕРБ за сериозна корупция

Срастването на власт и корупция е главният проблем на обществото ни. Всяко едно политическо събитие в последно време кара българите да усещат този проблем. Сънародниците ни необятно споделят обвиняванията в корупция към политическия хайлайф и задушевно възприемат всевъзможни планове за проверка.

Това са част от изводите от експресен телефонен сондаж от постоянната изследователска стратегия на „ Галъп интернешънъл ". Сондажите улавят настройките в изменящата се политическа среда.

61% се съгласяват с обвиняванията на Българска социалистическа партия към ГЕРБ за сериозна корупция. 28% не са съгласни, а 11% се двоумят. Тази обвинявания се споделят от последователите и на другите други политически обединения.

Числата ясно демонстрират, че в очите на българите корупцията е главният проблем в страната. Който и да повдигне този въпрос, ще среща поддръжка.

По същия метод се поддържа и настояването на ГЕРБ за следствие на приватизацията - 80% го утвърждават. Както и други сондажи са посочили, такива хрумвания се споделят съвсем автоматизирано.

На този декор болшинство от 59% от българите има вяра на изказванията на Елена Йончева за съществени нарушавания при строителството на оградата по границата, 17% не имат вяра, а 24% се затрудняват да отговорят.
68% от пълнолетните българи настояват, че са чували за кино лентата на Елена Йончева. Това се равнява на над 3.7 милиона души. Разбира се, не всички, които настояват, че са чували, фактически са наясно с тематиката, само че сигурно може да се счита, че въпросът е достигнал до милиони българи.

Данните демонстрират също, че над 600 хиляди души до момента са гледали кино лентата. Очевидно тематиката за оградата по границата се трансформира в централна за обществото ни. В нея се оглеждат и европейският проблем с миграцията, и българската паника от корупция. Затова и тази тематика ще събира интерес и отсега нататък - даже и по инерция.

Сондажът е извършен сред 20 и 22 ноември посредством телефонно изявление измежду 802 пълнолетни българи по панелна методика, която обезпечава представителност на данните за пълнолетното население в страната. Абсолютна оптималната неточност ± 3.5 при 50% дялове, 1% от извадката дава отговор на към 55 хиляди души.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР