Срамувам се, че разпространявах пропагандата на Кремъл - това казва

...
Срамувам се, че разпространявах пропагандата на Кремъл - това казва
Коментари Харесай

Коя е Марина Овсянникова, противопоставила се на цензурата в Русия?

" Срамувам се, че разпространявах пропагандата на Кремъл " - това споделя в свое видеопослание, оповестено след протестната ѝ акция в ефира на държавния съветски " Первый канал "

Отговорите дава

" Баща ми е украинец, майка ми - рускиня. Те в никакъв случай не са били врагове ", декларира в свое видеообръщение Марина Овсянникова. Посланието на съветската журналистка, в което тя показва страдание, че е работила за " кремълската агитация ", бе оповестено малко след протестната ѝ акция в ефира на съветския държавен " Первый канал ".

Овсянникова се трансформира в международна сензация, откакто се появи в студиото по време на централната емисия вести с антивоенен афиш, на който беше изписано: " Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат. Руснаците са против войната ".

След митинга на Овсянникова: какво я чака?

По информация на съветската организация ТАСС Овсянникова е била арестувана директно откакто е застанала пред камерата по време на предаването " Время ". Тя евентуално ще бъде подведена под отговорност за " обществени дейности, ориентирани към дискредитиране на дейностите на съветските въоръжени сили за отбрана на ползите на Руската федерация и нейните жители ", излиза наяве от известието на осведомителната организация.

Според неотдавна признато законодателство в Русия разпространението на " подправени вести " за съветската войска може да бъде осъдено с до 15 години затвор, напомня английският " Гардиън ". Изданието прибавя, че Марина Овсянникова може да бъде упрекната и за поощряване на " гражданско непокорство " с апела си към руснаците да стачкуват против войната.

Източниците на ТАСС удостоверяват, че Овсянникова е редактор в " Первый канал ". Тя е родена през 1978 година в Одеса. Според изявления в обществените мрежи тя живее в Москва. В Туитър Михаил Ходорковски написа, че тя е майка на две деца.

Докато има смели хора като Марина Овсянникова

Марина Овсянникова е първият редактор в съветска държавна медия, който обществено се афишира срещу войната в Украйна. От началото на офанзивата, която Кремъл публично назовава " специфична интервенция ", близо 15 000 души в Русия са арестувани поради присъединяване им в антивоенни митинги. Десетки съветски медии са блокирани, а достъпът до платформи като Facebook и Инстаграм е прекратен.

Смелата постъпка на Овсянникова отприщи вълна от поддръжка по целия свят. " Докато има смели хора като Марина Овсянникова, продуцент в съветския " Первый канал ", която довечера стачкува против съветската война и пропагандата, и като стачкуващите по улиците на Русия - към момента има късмет за по-добро бъдеще ", написа латвийският външен министър Едгар Ринкевич в Туитър.

" Нека актът на тази жена послужи за начало, за образец за всички нас ", написа във Facebook някогашният съветски народен представител и опозиционер Дмитрий Гудков. Украинският президент Володимир Зеленски също благодари на руснаците, " които не се опасяват да стачкуват " и " особено на дамата, която влезе в студиото на " Первый канал " с афиш против войната ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР