Срамно е, ако помощта за Украйна бъде разделена от тази

...
Срамно е, ако помощта за Украйна бъде разделена от тази
Коментари Харесай

Зеленски: Срамно е ако помощта за Израел се разглежда отделно от тази за Киев

„ Срамно е, в случай че помощта за Украйна бъде разграничена от тази за Израел в американския Конгрес “.


Това съобщи Володимир Зеленски, който дефинира сходен ход като „ чиста политика “, заяви УНИАН.

" Ако би трябвало да бъда почтен, това е позор за света. И просто позор за демокрацията и за всички тези, които единствено приказват за народна власт ", акцентира Зеленски.

Украинският президент съобщи, че сходен ход може да се дължи на идните избори в Съединени американски щати.

" И че това е чиста политика. Когато целият свят споделя: по какъв начин по този начин Иран съумя да удари Израел, ние в този момент би трябвало да помогнем на Израел по популистки метод и да забравим за това, което се случва в Украйна. Това си е чиста политика. Това значи, че на никого не му пука какъв брой хора умират в Украйна всеки ден. Те се интересуват от това какъв е техният рейтинг. Просто не помнят, че мъртвите нямат рейтинг. И че в случай че Украйна се провали, ще има война в други страни от НАТО. Американските бойци тогава ще би трябвало да се пазят ", сподели украинският водач.

Той счита, че не е късно Конгресът на Съединени американски щати да гласоподава за помощ за всички страни, чийто живот зависи от това.

Зеленски означи, че е мъчно да се води война, когато броят на вражеската авиация доста надвишава украинската в съответствие 30 към 1, а на артилерията - 10 към 1.

" Ние не молим за никакви специфични оръжия. Не става дума за някакви ракети с обхват на деяние 2 хиляди и 3 хиляди км и други сходни. Няма нищо сходно. И никой не желае 500 или 300 самолета. Между другото, единствено на територията на Украйна Русия употребява 300 самолета ", сподели той.

В същото време президентът се надява, че политиката на поддръжка за Украйна няма да се промени, в случай че Доналд Тръмп бъде определен за президент на Съединени американски щати.

" Вярвам, че Съединени американски щати няма да спрат помощта. И ние ще бъдем съюзнически страни. И че политиката на президента, в случай че той се промени, никой не знае, това е избор на американците, само че в случай че той се промени, политиката на президента няма да се промени най-малко във връзка с Украйна ", сподели Зеленски./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР