Срамният мониторингов механизъм“ на ЕК спрямо България не бил свален,

...
Срамният мониторингов механизъм“ на ЕК спрямо България не бил свален,
Коментари Харесай

ГЕРБ: Не е вярно, че мониторинговият доклад остава, отново фалшиви новини на БСП

„ Срамният мониторингов механизъм “ на Европейска комисия по отношение на България не бил свален, настояват от Българска социалистическа партия. Социалистът Крум Зарков даже изиска оставката на правосъдният министър.

„ Той се закани, че ще подаде оставка, в случай че механизмът не бъде свален докрая на мандата на Комисията „ Юнкер “. Юнкер си отпътува, Кирилов е още тук. Истината е, че дейностите на този министър несъмнено нямат кой знае каква тежест “, съобщи Зарков в декларация от името на парламентарната група.

Не е правилно, че мониторинговият отчет на Европейска комисия остава, дадоха отговор от ГЕРБ.

„ За следващ път опровергаваме подправени вести от партия с близо 1 млн. гласоподаватели и с над 100-годишна история. Миналата година Европейска комисия одобри последния си отчет за стъпките, подхванати от България в осъществяване на поетите от нея задължения в региона на правосъдната промяна, битката против корупцията и проведената престъпност. Констатациите в 180-ия отчет по Механизма за съдействие и оценка сочат, че България е изпълнила всички условия на Европейска комисия “, съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова.

Механизмът за господство на закона и механизмът за съдействие и оценка са две разнообразни неща, като първият още даже не е основан, изясни тя. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР