Срамни, шокиращи, обезпокояващи - с тези епитети лидери от цял

...
Срамни, шокиращи, обезпокояващи - с тези епитети лидери от цял
Коментари Харесай

Светът е потресен и смаян от случилото се в Конгреса на САЩ

Срамни, шокиращи, обезпокоителни - с тези прилагателни водачи от целия свят осъдиха размириците във Вашингтон, където последователи на Доналд Тръмп нахлуха в постройката на Конгреса по време на основно съвещание.

" Нищо не може да оправдае тези опити със мощ да се провали един легален и подобаващ на пълномощията преход ", съобщи английският министър председател Борис Джонсън.

" Няма да отстъпим пред насилието на тези няколко души, които желаят да слагат под подозрение демокрацията. Когато в една от най-старите демокрации в света последователи на един отиващ си президент подлагат на подозрение, посредством оръжия, законните резултати от избори, то това е офанзива против една универсална концепция “, съобщи френският президент Еманюел Макрон.

" Вярвам в силата на институциите и на американската народна власт. Мирният преход е в центъра им ", напомни председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. " Джо Байдън завоюва изборите. Радвам се, че ще мога да работя с него в качеството му на предстоящ президент на Съединени американски щати ", добави тя.

Дипломат номер едно на Европейски Съюз Жозеп Борел дефинира случилото се като " невъобразим взлом по американската народна власт " и прикани за уважаване на резултатите от американските президентски избори. Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел означи, че за него е било потрес да гледа протичащото се във Вашингтон. " Разчитаме на Съединени американски щати, че ще разрешат спокойно предаване на властта на Джо Байдън ", добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР