Срамежлив и меланхоличен, Джоел живее незабележимо сив и мрачен живот.

...
Срамежлив и меланхоличен, Джоел живее незабележимо сив и мрачен живот.
Коментари Харесай

Можете да изхвърлите любовта от паметта, но от сърцето едва ли

Срамежлив и отегчителен, Джоел живее незабележимо сив и тъмен живот. Но един ден, вместо нормалния работен маршрут, младият мъж ненадейно хваща влака в друга посока и се втурва към морето. На пясъчния бряг Джоел вижда момиче с яркосиня коса... Филмът „ Блясъкът на чистия разум “ (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) е американска сантиментална трагична комедия от 2004 година на режисьора Мишел Гондри. 
Филмът употребява детайли от научната фантастика, с цел да изследва природата на паметта и любовта. Един от дребното филми, в които Джим Кери не е в комедийно си амплоа. Печели „ Оскар “ за най-хубав автентичен сюжет през 2005 година Сценаристи са Мишел Гондри, Чарли Кауфман и Пиер Бисмут. Заглавието е заимствано от поемата на Александър Поуп „ Елоиз към Абелар “ (1717 г.), в която се споделя за една трагична любовна история. В ролята на Клемънтайн е Кейт Уинслет. 
„ Блясъкът на чистия разум “ протяга ръка към най-интимните кътчета на паметта ни и разравя тревожни мемоари, заровени надълбоко в нашата душeвност. Това е филм, изискващ  наличието на мисли, които оставяме настрани, когато сме заобиколени от хора, неща, за които мислим единствено когато сме сами, заровени усеща. „ Блясъкът на чистия разум “ е най-редкият от всички филми, лечебно освобождаващо произведение на изкуството. “ Това написа за усещанията си от картината кинокритикът Ваел Хайри. Нека си го напомним в празничните дни.Колко неприятно е да отделите толкоз доста време на човек, единствено с цел да разберете, че той е останал просто непознат за вас.Например постоянно се смущавам, когато мисля за  живота, че не употребявам опцията си и изгубвам скъпи секунди, а  животът е толкоз къс.Онзи  ден се срещнахме, ти стоеше до самата вода, забелязах те отдалече, припомням си, незабавно ме притегли към теб, помислих си: „ Леле, какъв брой необичайно, човек стои с тил, а аз съм притеглен към него... " Можете да изхвърлите любовта от паметта. Но да я изхвърлете от сърцето - това е друга история.Защо се влюбвам във всяка жена, която прояви интерес към мен?
Щастието е да достигнеш онази тънка граница на лудостта, когато линията сред съзнанието и действителния свят към този момент е изтрита, когато се събуждаш и заспиваш с мисли за Нея, когато искаш да се усмихваш и да живееш, даже единствено спомняйки си усмивката на най-скъпия ти, най-любим човек. Когато не ти е необходим никой и нищо, в случай че Нея я няма. Когато за всеки неин мирис, всеки  неин взор, всеки момент покрай Нея си подготвен да дадеш всичко... И да прекрачиш през тази линия, трансформирайки се вечно от Той и Тя в Ние, ставайки едно цяло... Това е Щастието.

Днес е празник, фиктивен от фирмите за приветствени картички, с цел да накара хората да се почувстват зле.Всички мъже си мислят, че ги допълням или изпълвам живота им с наслада, а аз съм едно нормално капризно момиче, което търси себе си в пая, наименуван живот - и не ми окачвайте етикет „ продадено “.Готов съм да умра, Клем, толкоз съм благополучен сега...Като дете се смятах за грозна. Хаха... по какъв начин да не рева. Струва ми се, че хората постоянно не схващат какъв брой самотно може да бъде едно дете. Вие не решавате нищо... добре, аз съм на 8 години и имам обичаните си играчки - кукли. И най-вече обичам една страшна кукла на име Клемънтайн. През цялото време й крещя: „ Не можеш да си грозна! Бъди красива! " Странно, като че ли променяйки нея, незабавно щях да трансформира себе си.Ето едно дете - толкоз почтено, свободно, толкоз чисто, а по-късно пораства и душата му се изпълва с горест и всевъзможни уплахи.Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР