Срам за съдебната система: съдии – протестъри на политически митинг

...
Срам за съдебната система: съдии – протестъри на политически митинг
Коментари Харесай

Скандално! Агент “Станчо” от ДС платил пътуването на Лозан Панов и скандалната съдийка Цариградска във Варшава!

Срам за правосъдната система: съдии – протестъри на политически протест в Полша! Къде отидоха законовите и морални правила на лозан-пановци и други грантаджии за правов ред?

Четирима български магистрати са се присъединили в чисто политически протест в полската столица Варшава, извършен в събота.

Това са ръководителят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, предходният ръководител на Съюза на съдиите в България (ССБ) Атанас Атанасов, Владислава Цариградска – ръководител на Контролния съвет на магистратската организация и арбитър Нели Куцкова. Поводът за командировката на четирима настоящи български съдии до Полша е недоволството на част от полските им сътрудници, свързани с демократични политически кръгове от правосъдната промяна, която ръководещата консервативна партия "Право и правдивост " се пробва да прокара през последните години, с цел да се ограничи политизирането на полските съдии.

Родните протестъри обаче са привикнали да вършат политически митинги (макар и неуспешни) и са отишли на помощ на полските си сътрудници. Присъствието на Панов, Атанасов, Цариградска и Куцкова със съдийски тоги на политическия протест във Варшава би могло да се пояснява и като нарушаване на наредбите на Кодекса за етично държание на българските магистрати съгласно член 9.2 - "Магистратът не взе участие по какъвто и да е метод в партийно-политическа активност и не се намесва в политически или бизнес среди на въздействие ".

И в случай че Лозан Панов и Нели Куцкова са известни у нас тъкмо с политически митинги, маскирани под правни промени, то определената за шефка на Контролния съвет на магистратите е обхваната към момента в санка за необятната аудитория, само че по тази причина пък интензивно работи на мрачно.

Коя е Владислава Цариградска?

Точно в полската интензивност идва и нейната роля, в случай че сте се питали на какви разходи родните моралисти в правото придвижват народна власт и във Варшава. Цариградска е щерка на Александър Цариградски – някогашен сътрудник на Държавна сигурност с псевдоним “Станчо”.

Тук е мястото да споменем една сериозна спекулация на родителя, разиграла се през 2008 година. Тогава Стефан Желев, шеф на компания “Роял оук” със 101 декара земеделска земя в с. Приселци, прави машинация като пострадал е Руни Шаранков. Стефан Желев е брачен партньор на първата братовчедка на арбитър Цариградска – Петя Цариградска. Шаранков печели делото и възвръща собственоста си, само че ролята на нашата героиня от митингите във Варшава – Владислава Цариградска тогава е била в правенето на документи под управлението на баща си Александър Цариградски – сътрудник “Станчо”.

Агент Станчо при започване на 90-те години е взел участие в сходни схеми, като изготвял погрешни документи за реставрация на подставени лица. Така придобива парцел от 4500 кв.м. в резиденция “Евксиновград”, като част от парцела е трансфериран против заеми на три лица съдружници: Ивайло Бировски – зет на Цариградска, Марио Бировски – брачен партньор на Владислава (Владка) Цариградска, и на самата нея, която тогава е имала част от парцела в съдружничество със сестра си Николета Цариградска. Ако роднинската линия ви наподобява комплицирана, то би трябвало да споменем за изясняване кой е и брачният партньор на магистратката Владислава (Владка) Цариградска. Марио Бировски, прочут като Марио Бокса е първият съден рекетьор в България.

Съдия Цариградска се влюбва с плевенския разбойник в средата на 90-те години. Тогава Марио, дружно с брат си Ивайло, боксьори от плевенския военен клуб „ Спартак”, се заселват във Варна, защото са търсени от полицията в родния си град за серия престъпни закононарушения. Братята Ивайло и Марио Бировски са подсъдими по първото дело за рекет в България – изнудвали притежатели на заведенията в Плевен по цялостна стратегия на мутренската „ закрила”.


На сватбата на арбитър Цариградска с рекетьора Марио Бировски са участвали престъпни величия като Митьо Очите, Камен Куката, варненския наркобос Иво Гела и други знакови гангстери.

Малко откакто става госпожа Бировска, варненката Владислава приключва право и необичайно по какъв начин автоматизирано става младши арбитър, а по-късно и арбитър в Районния съд в Луковит. Твърди се, че концепцията за това е на нейния кум – плевенският бомбаджия Валентин Георгиев – Вальо Жълтия. По това време Жълтия живее на фамилни начала със съдийката Весела Сахатчиева.

В края на 90-те години на предишния век магистрат Сахатчиева е упрекната, че е оказвала въздействие върху прокурори от Плевен и района да не арестуват Вальо Жълтия за серия от бомбени атентати и убийства. Сега същата тази арбитър Цариградска – госпожа Бировска и дъщеря на сътрудник Станчо, се бори за правосъдни промени и в Полша в качеството си на ръководител на Контролния съвет на софийските съдии.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР