Срам! Българският министър-председател Николай Денков говори пред празна зала в

...
Срам! Българският министър-председател Николай Денков говори пред празна зала в
Коментари Харесай

Срам! Премиерът Денков говори пред празна зала в Европарламента

Срам! Българският министър-председател Николай Денков приказва пред празна зала в Европарламента. 

 

Премиерът взе участие в дванадесетия пленарен спор „ Това е Европа “ на Европейския парламент в Страсбург. 

Пред евродепутатите, министър председателят държа слово, в което прикани страната ни час по-скоро да бъде присъединена към Шенген и еврозоната и призна, че сме обект на съветски хибридни офанзиви.

 

През цялото време Денков четеше, забил нос в листовете пред себе си и нито един път не подвигна взор към залата. Тя пък се оказа празна като проява за цялостното неглижиране на българския министър-председател. Явно в Брюксел никой не го брои премиера на България  за фактор.

Направи усещане, че по време на речта му горе, на последния етаж, където влизат посетителски групи от всички държави-членки на Европейски Съюз, те напуснаха залата.

 

 


„ В най-новата си история България е била обект на непрекъснати опити за доминация. Част от тях – сполучливи от страна на Руската федерация и Съюз на съветските социалистически републики. За страдание, тези великоруски апетити не престават и в наши дни и страната ни е обект на целенасочени хибридни офанзиви. Тайните служби и пропагандата на Путин се възползват от икономическата и суверенна обязаност на страната ни с Русия, както и от историческите и културни свързаности сред народите ни, с цел да разделят и опълчват обществото ни на русофили и евроатлантици. Пълноправното участие на България в Европейския съюз и НАТО е най-голямата гаранция за продължаването на демократичния и европейски път на развиване на родината ни. Затова би трябвало да приключим европейската си интеграция с присъединението си към Шенген и еврозоната ”, уточни Денков от трибуната на Екологичен потенциал.

Заедно с премиера за Страсбург е и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

 

Очаквайте детайлности

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР