Сръбското правителство въведе квоти за износ на основни хранителни продукти

...
Сръбското правителство въведе квоти за износ на основни хранителни продукти
Коментари Харесай

Сръбското правителство въведе квоти за износа на хранителни продукти

Сръбското държавно управление вкара квоти за експорт на съществени хранителни артикули, съобщи Ѕее Nеwѕ. От държавното управление обявиха, че задачата на мярката е да бъде избегнат дефицит, провокиран от спиране на веригите за доставка вследствие на войната в Украйна.

Националните месечни квоти за експорт са избрани на 150 000 тона пшеница, 150 000 тона царевица, 20 000 тона брашно и 8 милиона литра рафинирано слънчогледово олио, се показва в изказване на държавното управление.

Компаниите ще могат да търсят позволение за износа на до 20% от утвърдените национални квоти за група артикули на месечна база. Ако експортьорите не осъществят експорт или надминат утвърдените количества, те няма да могат да аплайват за такова позволение през идващия месец.

Сърбия забрани износа на растително масло, царевица, пшеница и брашно при започване на март, малко след началото на съветската нашествието в Украйна. Преди решението си да вкара експортни квоти, Сърбия позволи стеснен експорт на съществени хранителни артикули за Албания, Черна гора, Северна Македония и Италия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР