Сръбският външен министър Ивица Дачич обяви, че ще организира сърбите,

...
Сръбският външен министър Ивица Дачич обяви, че ще организира сърбите,
Коментари Харесай

Белград: Сърбите в САЩ ще гласуват за Тръмп

Сръбският външен министър Ивица Дачич разгласи, че ще провежда сърбите, които живеят в Съединени американски щати, да гласоподават за Доналд Тръмп на президентските избори следващата година. Това ще ни сътвори по-добра позиция в новата администрация във Вашингтон, добави Дачич за вестник "Сръбски телеграф ".

Това ще бъде единствено част от мощната дипломатическа атака, която Белград ще предприеме от есента по въпроса за Косово, на първо място в Америка, написа вестникът.

Преценено е, че в този момент е точният миг за деяние предвид на обстоятелството, че следващата година в Съединени американски щати има президентски избори и съдейки по всичко, ще се води битка за всеки глас. Това е опция, която би трябвало да използваме, сподели Дачич.

"Конкретно, като външен министър ще провеждам официална поддръжка за Тръмп на идващите избори. Сърбите в Америка така и така гласоподават за Тръмп. Ако създадем това мъдро, в случай че обединим тези гласове, които не са малко, ще си създадем по-добра позиция в новата администрация. Албанците направиха това преди време, сплотиха гласовете на тяхната диаспора, която гласоподава за един претендент ", сподели Дачич.

В Съединени американски щати живеят към 650 000 сърби.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР