Сръбският тенисист Новак Джокович е изкупил 80% от акциите на

...
Сръбският тенисист Новак Джокович е изкупил 80% от акциите на
Коментари Харесай

Джокович купи 80% от акциите на компания, разработваща лекарство срещу Covid

Сръбският тенисист Новак Джокович е изкупил 80% от акциите на датската биотехнологична компания QuantBioRes, която създава лекарство против Covid-19. Новината разгласи в сряда изпълнителният ѝ шеф Иван Лонкаревич пред “Ройтерс”.

Лонкаревич, който разказа себе си като бизнесмен, сподели, че вложението е направено през юни 2020 година, само че отхвърли да уточни на каква сума възлизат закупените акции от тенисиста.

QuantBioRes разполага с 11 откриватели, които работят в Дания, Австрия и Словения, отбелязва Лонкаревич. Той акцентира на обстоятелството, че компанията работи по лекарство, а не по ваксина.

Целта на компанията е да създаде пептид, който недопуска ковид да инфектира човешки кафези, като се чака тестванията върху хора да започват през това лято във Великобринтания.

Говорителят на Джокович не отговори незабавно на молбата на “Ройтерс” за коментар.

Тенисист номер 1 провокира световен спор за правата на хората по тази причина дали да се имунизират или не.

Джокович беше депортиран от Австралия, където му предстоеше присъединяване в Откритото състезание на Австралия, тъй като не е имунизиран против Covid-19. Борсови анализатори обаче разясняват, че съобщаването в този момент на тази информация може и да е и пиар ход на Джокович, който в последните дни си завоюва славата и на антиваксър.

34-годишният Джокович оглавява Асоциацията на експертите по тенис (ATP), има 20 победи в шампионатите от Големия шлем, девет на Australian Open, шест на Wimbledon, три на US Open и две на French Open. Спечелил е общо 86 шампионата на ATP.

Той е и бронзов медалист от Олимпийските игри в Пекин през 2008 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР