Сръбският шампион Цървена звезда не се даде на Милан, макар

...
Сръбският шампион Цървена звезда не се даде на Милан, макар
Коментари Харесай

Цървена звезда не се даде на Милан дори с 10 души

Сръбският първенец Цървена звезда не се даде на Милан, въпреки да беше с 10 индивида в последните 15 минути и приключи 2:2 при семейството си в Белград в първи мач от 1/16-финалите мач сред двата отбора от шампионата Лига Европа. Два гола на „ Райко Митич” за „ росонерите” бяха анулирани през първата част поради засада или игра с ръка, само че в 42-ата минута Радован Панков си вкара топката в личната врата и даде задатък на гостите. Канга от дузпа пък изравни в 51-ата, само че нов углавен удар, този път за Милан, изведе „ росонерите” напред, откакто Тео Ернандес бе прецизен. Милан Павков в третата минута от добавеното време пък оформи равенството в забавния мач в Сърбия.
Снимка: БГНЕС  Цървена звезда не се даде на Милан даже с 10 души
Още с първия съдийски сигнал почитателите на сръбския гранд възпламениха заря отвън " Мала Маракана ", откакто на славния стадион наличие на последователи е неразрешено заради пандемията от ковид. Срещата стартира на доста положително движение, а Милан осъществя гол в шестата минута посредством Саму Кастийехо. Испанецът бе изведен с пас зад защитата на Звезда на Ребич и осъществя с десния крайник, само че втория асистент-съдия подвигна флага си за засада. След поверка на ВАР стана ясно, че испанецът е бил зад отбраната на " звездашите " и голът разумно бе анулиран. Три по-късно пък Анте Ребич се откъсна отляво и шутира по диагонал, само че Милан Борян мазета в корнер.
Снимка: БГНЕС  Цървена звезда не се даде на Милан даже с 10 души
В 12-ата минута италианският отбор поведе в резултата. Кулулу проби отдясно и центрира, а вратарят на звезда Милан Борян увисна, а топката отиде в Манджукич, който отклони с глава за Ернандес и той от близко вкара. При инспекцията на ВАР обаче реферът видя ръка на испанския футболист на Милан и попадението бе анулирано, а почитателите на сърбите подивяха от наслада отвън рамките на арената.

Снимка: БГНЕС  Цървена звезда не се даде на Милан даже с 10 души
Седем по-късно Борян трябваше да прави второ избавяне в мача, откакто Крунич шутира мощно с десния крайник, а вратарят с канадски паспорт прати топката настрана. В 20-ата пък Иванич бе изведен ужасно след пас на Бен Набуан, а халфът стреля към вратата на Милан, само че Донарума с крайници блокира. В 22-ата пък Крунич изведе с съвършен пас Анте Ребич зад защитата на Цървена звезда, която за следващ път позволи с пас по земя да бъде разсечена. Хърватинът Ребич насочи шут с левия крайник, само че топката отлетя над напречната греда на сръбската врата.
Снимка: БГНЕС  Цървена звезда не се даде на Милан даже с 10 души
След 31 минути игра пък Бен Набуан стреля мощно отдясно, само че Донарума улови топката. Осем по-късно Стефано Пиоли трябваше да прави насилствена промяна, защото Исмаел Бенасер получи разтежение, а на негово място влезе Сандро Тонали. Три минути преди края на първото полувреме Милан откри резултата. Това стана, откакто Саму Кастийехо центрира по земя отдясно, а Радован Панков опита да спре топката, само че вместо това я прати във вратата на своя тим - 1:0 за Милан.
Снимка: БГНЕС  Цървена звезда не се даде на Милан даже с 10 души
В добавеното време на срещата бранителят на Звезда Милунович овладя в наказателното поле на " росонерите " и се обърна да шутира, само че ударът бе неакуратен. Фикайо Томори отклони топката с тяло, само че реферът не уточни ъглов удар за домакините.

В 50-ата минута бранителят на Милан Алесио Романьоли игра с ръка в наказателното поле и не остави никакъв избор на рефера, който отсъди дузпа. Зад топката застана Канга, който шутира в долния десен ъгъл на Донарума и изравни - 1:1.
Снимка: БГНЕС  Цървена звезда не се даде на Милан даже с 10 души
Три по-късно още веднъж Канга опита да заплаши вратата на италианците, само че диагоналният му шут прелетя настрана. В 59-ата пък Панков събори Тео Ернандес в наказателното поле на сърбите и последва преразглеждане на обстановката с ВАР, която удостовери достоверността на нарушаването. Зад топката застана Тео Ернандес, който шутира в долния десен ъгъл на Борян и " росонерите " си върнаха водачеството в резултата. В 77-ата минута реферът изгони за втори жълт картон Родич и сърбите останаха с човек по-малко.
Снимка: БГНЕС  Цървена звезда не се даде на Милан даже с 10 души
Осем минути преди края на мача Мейте обстрелва сръбската врата с глава, само че Борян с една ръка мазета топката в ъглов удар. От него пък Диого Далот опита да осъществя гол, само че и той не съумя да се разпише. Борян направи следващо избавяне в 85-ата, когато мощен удар на Сандро Тонали попадна в ръцете му. В последните минути пък Романьоли отклони топката след центриране току преди Павков да засече с глава и намесата избави Милан от гол във вратата му. В третата минута от добавеното време обаче Милан Павков още веднъж бе воин за Звезда. Нападателят се извиси след корнер и осъществя замайващ гол с глава - 2:2.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР