Сръбският режисьор Емир Кустурица ще заеме поста главен режисьор на

...
Сръбският режисьор Емир Кустурица ще заеме поста главен режисьор на
Коментари Харесай

Емир Кустурица става шеф в Театъра на руската армия

Сръбският режисьор Емир Кустурица ще заеме поста основен режисьор на Централния научен спектакъл на съветската войска, заяви Интерфакс, базирайки се на Министерството на защитата на Руската федерация.

Министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу поканил Кустурица по време на среща през днешния ден. Министърът изтъкнал " дългогодишните другарски връзки с Кустурица “ и ролята му „ в съхраняването и развиването на най-хубавите обичаи на съветската просвета “. Кустурица с признателност приел предлагането.

„ За мен предлагането на Сергей Шойгу да стана основен режисьор на театъра е огромна чест. Сцената на театъра на съветската войска има огромна история и обичаи. Творческите проекти за новия ми пост включват слагане на спектакли по известни филми, да вземем за пример, „ Летят жертви “ и „ Когато животът беше знамение “, разкри режисьорът.

Кустурица също по този начин акцентира, че " в свят, в който полезностите се трансформират доста бързо ", той ще се опита да резервира класическите полезности.

Сред най-известните филми на Кустурица са „ Баща в командировка “, „ Аризонска фантазия “, „ Черна котка, бял котарак “, „ Ъндърграунд “. Кустурица е притежател на редица награди, в това число " Златна палма " от Кан, „ Златен лъв “ от Венеция и „ Сезар “.

Предложението на Шойгу и готовността на Костурица да го одобри не идват напълно изненадващо. През 2018 година сръбският режисьор, който се изявява и като и музикант, посвети ария на съветския боен министър.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР