Сръбският президент Вучич обяви победа след първия тур на президентските

...
Сръбският президент Вучич обяви победа след първия тур на президентските
Коментари Харесай

Сръбският президент Вучич обяви победа след първия тур на президентските избори в страната

Сръбският президент Вучич разгласи победа след първия тур на президентските избори в странатаСръбският президент Александър Вучич разгласи победа след първия тур на президентските избори в страната.

Според прогнозните резултати за него са дали своят вот сред 59,9 до 60,1 % от гласоподавателите. Вучич акцентира, че е първият в сръбската история, който печели президентски избори за повторно на първи тур, освен това с огромна преднина.

Той съобщи, че е горделив с ръководството си, само че и преклонен пред народа си, който е дал своя вот за него. Сърбите избираха и народни представители.

Според предварителните данни ръководещата Сръбска прогресивна партия печели 44 % от гласовете в парламентарните избори - 124 или 125 мандата в 250-местната Скупщина.

След партията на Вучич се подреждат " Обединена Сърбия " с 13,6 на 100 и Социалистическата партия на Сърбия с 11,4 на 100.

" Мисля, че сме изправени пред доста провокации, само че най-важното за Сърбия е да има положителни връзки с страните от района, да продължим европейския си път от една страна, само че от друга да не разрушаваме връзките с обичайните си другари. Да не се променяме непременно ", съобщи Александър Вучич, претендент за президент на Сърбия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР