Сръбският президент Александър Вучич заяви пред ООН, че руският президент

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви пред ООН, че руският президент
Коментари Харесай

Сръбският президент Вучич сравни войната на Путин в Украйна с атаките на НАТО по Сърбия през 1999 г.

Сръбският президент Александър Вучич съобщи пред Организация на обединените нации, че съветският президент Владимир Путин е употребявал същите разкази и пояснения за офанзивата против Украйна, както страните от НАТО, когато са почнали военна интервенция против Югославия, заяви организация „ Фокус “.

„ За първи път, невиждано в международната история, 19 могъщи страни взеха решение, без присъединяване на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, дублирам, без никакво решение на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, да нападат брутално и да санкционират суверенна страна на европейска почва, както споделиха, за попречване на филантропична злополука. Те не се засмяха на глас, когато съветският президент употребява същите думи, с цел да оправдае офанзивата си против Украйна. Те не помниха, че самите те използваха същия роман, същите думи и същите пояснения “, съобщи Вучич по време на общия спор на 78-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Вучич съобщи, че Сърбия „ поддържа и ще поддържа “ териториалната целокупност на Украйна, „ тъй като ние не променяме нашите политики и правила, макар вековното обичайно другарство с Руската федерация “.

„ За нас всяко принуждение е едно и също, всяко нарушаване на Хартата на Организация на обединените нации е същото, без значение от силата на страната, която го прави, или неизбежно сходните оправдания, които употребява за своето нелегално и аморално държание “, съобщи сръбският водач.

Той обаче заплаши, че в случай че Украйна признае независимостта на Косово, „ ще загуби всичко за един ден “.

Сръбският президент мисли по този метод и има право на това, а сръбската проруска политика е известна на целия свят. Но ние сме длъжни да напомним, че:

Въздушните удари против остатъчна Югославия бяха нанесени от 11 страни, членки на НАТО, по време на войната на сръбските сили в Косово. Никакви непознати армии не са влизали на територията на тогавашна Югославия. Ударите продължиха малко повече от 3 месеца през лятото на 1999 година Тяхната цел беше да се предотврати следващата балканска покруса, откакто сръбската армия на войннопрестъпниците Слободан Милошевич, Ратко Младич и други към този момент беше вилняла и правила кървави закононарушения с десетки хиляди убийства на мирни поданици в поискалите самостоятелност Босна и Хърватия.

Причина за бомбардировките на НАТО беше попречване на подготвяната от сръбските войска и полиция операция „ Подкова “, която целеше следващото и дефинитивно етническо пречистване на Косово, където над 90% от популацията са албанци, горани, бошнаци и други, а сърбите са нищожно малцинство. Операцията е разкрита от българското военно разузнаване и проектите ѝ са предадени от българския външен министър на немския. Според преценка на военното разузнаване на НАТО, тя щеше да докара до огромни човешки жертви.

Това е втората огромна военна интервенция на НАТО след операция „ Преднамерена мощ “ в Босна и Херцеговина през 1995 година – още веднъж за прекъсване на сръбската кланица. Извършена е без единодушието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации не поради друго, а тъй като Русия и Китай подкрепяха сърбите, което вършат и до през днешния ден, въпреки че военните им закононарушения бяха потвърдени нееднократно.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР