Сръбският президент Александър Вучич заяви днес в Брюксел, че Белград

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви днес в Брюксел, че Белград
Коментари Харесай

Вучич: Посещението ми в Брюксел бе едно от най-добрите досега

Сръбският президент Александър Вучич съобщи през днешния ден в Брюксел, че Белград е отдаден на разговора с Прищина както до момента, като добави, че е належащо освен да се продължи разговорът, само че и да се реализиран решения всъщност, съобщи Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

Вучич, който е на работно посещаване в Брюксел, оцени тази своя аудиенция като една от най-хубавите до момента.

" Нека с по-конструктивен метод да създадем по-добра среда за вероятен компромис. Идвам в Брюксел с добра религия и се надявам, че ще срещнем същата решителност и от другата страна ", сподели Вучич на взаимна конференция с висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

Вучич сподели, че една от тематиките на диалозите е било върховенството на закона в процеса на интеграция в Европейски Съюз и глави 23 и 24 от договарянията, както и промените в бранша на енергетиката.

" Убеден съм, че ще реализираме прогрес и доста по-добри резултати в тази област. Очакваме почтен метод от страна на Европейски Съюз и мисля, че е обикновено да го чакаме ", сподели Вучич.

Сръбският президент добави, че Сърбия и Европейски Съюз през последните 10 години са съумели да усилят комерсиалния си продан до 25 милиарда евро, което демонстрира смисъла на Европейски Съюз и страните членки за сръбската стопанска система и политика, както и за стандарта на жителите ѝ.

Вучич заяви, че Европейски Съюз ще финансира 35 до 50 % от плана за жп линия от Белград до Република Северна Македония.

" Това е огромна сума за нас, към 600 до 700 милиона евро за този план ", сподели сръбският президент, като добави, че това задължава Сърбия да извърши обещанията си в региона на върховенството на закона и други сфери.

Вучич посочи, че чака компликации във връзка със съгласуваността на Сърбия с декларациите на Европейски Съюз по значими политически тематики.

" Задължихме се и сме решени да повишим равнището на координация с декларациите на Европейски Съюз. Ще има някои изключения поради нашата сложна позиция и не укривам това ", сподели Вучич.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР