Сръбският президент Александър Вучич заяви, че точката за признаването на

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви, че точката за признаването на
Коментари Харесай

Вучич: Не договаряме признаване на независимостта на Косово

Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че точката за признаването на самопровъзгласената република Косово е отстранена от дневния ред на договарянията във Вашингтон, заяви РТС, представена от БГНЕС.
По-рано сръбският външен министър Ивица Дачич съобщи, че Вучич изрично отхвърля клаузата за признание на независимостта на самопровъзгласената република Косово по време на договарянията в Съединени американски щати.
 Сърбия: Подложени сме на сериозен напън за признание на Косово Сърбия: Подложени сме на сериозен напън за признание на Косово
Сръбският президент Александър Вучич и косовският министър председател Авдулах Хоти започнаха през днешния ден среща на високо ниво в Белия дом. Форумът има...
Хората от администрацията на Тръмп бяха почтени, изслушаха ни и диалозите за взаимно признание към този момент не е в документите, сподели сръбският президент пред националната телевизия на Сърбия.
По-рано косовският министър-председател съобщи пред медиите в Прищина, че няма желание да се договаря нищо, с изключение на признаването на независимостта.
Преди срещата администрацията на американския президент съобщи, че ще бъдат съсредоточени върху стопанската система, а не върху политиката, а Съединени американски щати не приготвят никакви подмолни мирни оферти, в това число обмена на територии, в това число.
И още
 Съединени американски щати оповестиха за напредък на договарянията сред Сърбия и Косово Съединени американски щати оповестиха за напредък на договарянията сред Сърбия и Косово
Сръбският президент Александър Вучич и министър председателят на Косово Авдулах Хоти " към този момент означават прогрес " по време на договарянията за икономиче...
В страните от някогашна Югославия съществува проблем с терористичната група " Ислямска страна " /ИД/, заяви сръбският президент Александър Вучич, отговаряйки на въпросите на публицистите във Вашингтон след резултатите от първия ден на договарянията с делегациите на непризнатото Косово, циниран от ТАСС.
Той беше запитан дали Белград има намерение да репатрира дами със сръбски паспорти, които са се включили към ИД и в този момент са в ареста в Сирия, дали въпросът е бил разискван в договарянията. " Вече започнахме да решаваме този проблем с всички наши съдружници. С това няма огромни проблеми. Има доста повече проблеми с ИД в Прищина и всички други райони и територии на Западните Балкани или някогашна Югославия, както желаете ", отговори Вучич.
Мисля, че нямаме съществени проблеми в това отношение и това въобще не е главната цел на актуалната среща. Икономическата политика, да, само че този въпрос изобщо не е включен, заключи сръбският водач.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР