Сръбският президент Александър Вучич заяви, че Сърбия трябва да се

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви, че Сърбия трябва да се
Коментари Харесай

Сръбският президент иска заплати като българските и да ни задминат по чуждестранни инвестиции

Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че Сърбия би трябвало да се стреми да доближи България по заплати и да я задмине по равнище на задграничните вложения.

Вучич гостува нощес в предаването „ Кирилица “ на сръбската телевизия „ Хепи “, в което приказва за настоящата обстановка в Сърбия, задграничните вложения, глобите против Русия и договарянията с Косово.

„ Резултатите се реализират с усърдна работа,
с цел да може Сърбия да настигне България
по заплати, с цел да бъде равнището на вложения по-високо в сравнение с в Хърватия, България, Словения “, сподели Вучич.

Той акцентира, че задграничните вложители биха напуснали Сърбия, в случай че се прекратят договарянията с Косово.

„ Ако нямахме образеца на Русия, можеше да лъжете хората в Сърбия, че задграничните вложители и компании няма да се отдръпват. Но имаме образец. Половината от нашите промишлености биха пропаднали, в случай че единствено германците се отдръпват “, означи Вучич и добави, че немските вложители са най-здравата част от сръбската промишленост.
Сръбският президент напомни,
че Сърбия не се е присъединила в нито един от единадесетте пакета наказания против Русия. Все отново означи, че не може да обещае, че нещо няма да се направи в бъдеще.

Говорейки за договарянията с, президентът акцентира, че не чака неотдавнашен прогрес в разговора с премиера на Косово Албин Курти.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР