Сръбският президент Александър Вучич заяви, че няма да пътува до

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви, че няма да пътува до
Коментари Харесай

Александър Вучич заяви, че никой от Сърбия няма да пътува за Тирана за срещата ЕС-Западни Балкани

Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че няма да пътува до Тирана на 6 декември на срещата на върха на Европейския съюз и Западните Балкани, отбелязвайки, че решението на Албин Курти да назначи Ненад Рашич за министър в косовското държавно управление не е получило заслуженото наказание от Европейски Съюз, заяви сръбската национална телевизия РТС. Президентът Вучич оцени назначението на Рашич като " срамно " и изясни, че това е " най-меката дума, която може да се употребява ".

" Този ​​човек (Рашич) завоюва по-малко от един % на изборите, както и Рада Трайкович, която беше в неговата листа. Това демонстрира, че те желаят гонене и прогонване на сърбите от Косово и Метохия. Не съм сигурен, че на следващия ден ще има договаряния с еврокомисаря Оливер Вархей след моите думи и нашите решения в това време, сподели Вучич пред телевизия Пинк.
 
Вучич означи, че са нарушени са всички демократични правила и правила, съгласно които се избира или предлага някой, който е получил доста гласове, а не някой, който е получил един % от гласовете.

Вучич съобщи, че " в Прищина са считали, че може да стане по този метод ". " Избраха най-лошата сръбска сган от дъното на кофата - Рашич, Рада Трайкович. Просто няма по-лоши, сподели сръбският президент. Те нямат ничие доверие, само че имат доверието на " терористичната сган Курти, западните агентури, които ги сложиха там, мислейки, че ще унищожат Сърбия ".

" Мислеха, че ще ни уплашат с това. Можете да унищожите президента на Сърбия, можете да организирате още веднъж митинги в Сърбия, можете да ме убиете, каквото желаете. За мен Косово е най-голямата сръбска реликва. Сърбия е реликва. По-добре да ме няма, в сравнение с да ви я дам и няма да ви я дам, " сподели Вучич.

В резултат на това решение никой от Сърбия няма да участва в Тирана за срещата на върха ЕС-Западни Балкани на 6 декември, уточни сръбският президент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР