Сръбският президент Александър Вучич заяви, че липсата на конкретен план

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви, че липсата на конкретен план
Коментари Харесай

Вучич: Западът готви големи подаръци за Украйна до края на годината

Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че неналичието на съответен проект за влизане на Украйна в Северноатлантическия алианс след срещата на върха на НАТО във Вилнюс не е показателна, защото Западът готви огромни дарове за Киев до края на 2023 година, оповестява.

„ Това е работа за огромни сили ", сподели Вучич, отговаряйки на въпрос на публицисти за резултатите от срещата на върха на НАТО за Украйна.

„ Те готвят съществени и прелестни неща за Украйна, огромни дарове до края на годината, изключително с във връзка с Европейския съюз ”, съобщи още Вучич.

В края на първия ден от срещата на върха на НАТО във Вилнюс на 11 юли генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разгласи окончателното изказване, в което се показва, че покана за НАТО ще бъде изпратена на Украйна след реализиране на съглашение сред съдружниците, „ когато всички условия са изпълнени. " Според него изискванията за влизане на Украйна в НАТО ще бъдат оценени от страните-членки на Алианса. Говорейки за изискванията, Столтенберг акцентира, че Украйна би трябвало да модернизира и реформира своите институции за защита и сигурност. Той също по този начин акцентира, че НАТО в никакъв случай не посочва времева рамка в процеса на присъединение на страните към Алианса.

Сръбският президент Александър Вучич съобщи още, че е изпратил публична молба до генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за среща и, че чака срещата с него да се организира в идващите дни.

Вучич, по време на обиколка на работите по построяването на високоскоростен път от възела на Пожаревац, през Велико Градище, до община Голубац, съобщи, че в идващия интервал ще последва " трик " на Запада във връзка с Косово.

„ Ще видите един трик, показан от някои от Запада, който е: „ върнете се и говорете обикновено, ние арестувахме 40 сърби, заплашваме ги малко, че ще продължим да ги арестуваме, само че деескалацията е, когато се изтеглят 25% от нещо. Никой не знае какво значи това, само че те търсят задоволителна причина, с цел да могат да обвинят Сърбия ", сподели Вучич.

Той попита по какъв начин Съединени американски щати са наложили наказания на шефа на БСК Александър Вулин, а няма наказания за министъра на вътрешните работи на Косово Джелял Свечле.

„ Знам доста добре какво говорихме през всичките тези месеци, знам какво ми казахте и какво споделих аз на вас. Няма да има наказания за тях, тъй като знаем по какъв начин би трябвало да се прави баланс “, разяснява Вучич и добави: „ Нито американците, нито руснаците ще водят моята политика, политиката, която повеждам, би трябвало да е добра за Сърбия и сръбския народ. ”
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР