Сръбският президент Александър Вучич заяви, че Косово е същност на

...
Сръбският президент Александър Вучич заяви, че Косово е същност на
Коментари Харесай

Вучич: Косово е същност на политическото настояще и бъдеще на Сърбия

Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че Косово е същина на политическото настояще и бъдеще на Сърбия, само че до момента Белград единствено е казвал какво не желае, без да е имал някаква политика във връзка в това.
От октомври стартира нова фаза в разговора. Той би трябвало да е институционализиран и да се проведат доста необятни съвещания. Диалогът би трябвало да се води на няколко нива, като концентрични кръгове, да бъде сериозен, виновен, с ясни цели и да е приобщаващ и търпелив, сподели Вучич на изключителна конференция в Белград.
Президентът на Сърбия сподели още, че ще бъде публикуван отчет за постигнатото до момента през миналите 3 години, както и всички стъпки, подхванати от Сърбия.
Вучич сподели, че резултатите са били реализирани след тежки договаряния и призна, че не се сеща за нито един прекрасен миг от диалозите с Хашим Тачи с посредничеството на Федерика Могерини и Катрин Аштън. Вече съм развил рефлекса на Павлов. Винаги ми става тежко, когато би трябвало да отида в Брюксел, тъй като зная, че нищо хубаво няма да се случи, съобщи БГНЕС.
Поддържам решението на „ Сръбската листа” да влезе в държавното управление в Прищина, сподели Вучич, само че добави, че Белград не е трансформирал отношението си към косовския министър председател Рамуш Харадинай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР