Сръбският президент Александър Вучич в разговор с представители на ЕС

...
Сръбският президент Александър Вучич в разговор с представители на ЕС
Коментари Харесай

Вучич помоли ЕС да попречи на Албин Курти да започне нова война на Балканите

Сръбският президент Александър Вучич в диалог с представители на Европейски Съюз и пет западни страни ги е помолил да създадат всичко по силите си, с цел да попречат на Албин Курти да стартира нова война на Балканите, заяви Танюг.

“Говорих с представителите на Европейски Съюз и петорката. Помолих ги да създадат всичко по силите си, с цел да попречат на Курти да стартира нова война на Балканите ”,  написа Вучич в Инстаграм.

Президентът на Сърбия се срещна през днешния ден с представители на Съединени американски щати, Англия, Франция, Италия и Германия и ръководителя на делегацията на Европейския съюз в Сърбия.

„ Трябва да се борим и да разчитаме на здравия разсъдък. Надявам се, че Европейски Съюз и Съединени американски щати ще имат задоволително мощ, с цел да вразумят тези, които се държат ирационално, нищо повече от това “, сподели Вучич.

По-рано през днешния ден тримата задържани от сръбската полиция в Мердаре служители на реда бяха освободени от ареста. Източници на IndeksOnline споделиха, че те към момента са в съда, само че съдията е взел решение за освобождението им.

„ Решението беше взето след преди малко завършилото правосъдно съвещание “, се споделя в публично изказване, представено в БГНЕС. Те бяха арестувани от 13 юни.

На конференцията, извършена след съвещание на Съвета за сигурност, косовският министър-председател Албин Курти дружно с министъра на вътрешните работи Джелал Свечля приканиха интернационалната общественост да окаже напън върху Сърбия да спре експанзията против Косово и да върне тримата отвлечени служители на реда от територията на страната. Според тях този акт нарушава суверенитета на Косово.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР